Fatih’te Ecza Deposunda Yangın Çıktı
Fatih’te ecza deposunda çıkan yangın, bölgeyi etkiledi. Olayla ilgili gelişmeler ve güvenlik önlemleri hakkında detaylar burada.
Fatih ilçesinde bulunan bir ecza deposunda çıkan yangın, geniş çapta maddi hasar ve paniğe neden oldu. Olay, Ayvansaray Mahallesi Mahkeme Külhanı Sokak’ta, 5 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek depoyu tamamen sardı. O sırada binada oturanlar ve çevredeki vatandaşlar büyük korku yaşadı ve hemen tahliye işlemlerine başladı.
İhbar üzerine hızla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olay yerine ulaşır ulaşmaz yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın sonucu, depoda ve binanın giriş katında ciddi hasarlar oluştu. Olay yerinde bulunan polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemleri alarak, olası yeni riskleri önlemeye çalıştı. Mahalle sakinlerinden Muhammed Sami, yaptığı açıklamada, “Alevleri görünce hemen itfaiyeyi aradık. Yangın oldukça hızlı büyüdü, sokaklar dar olduğu için müdahale biraz zaman aldı. Ancak itfaiye ekipleri vaktinde geldi ve yangını kontrol altına aldı,” dedi. Ayrıca, yaşlı ve çocukların tahliyesi de hızlıca gerçekleştirildi.
İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sayesinde yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Olayın ardından, olay yerinde incelemeler devam ederken, yangının çıkış sebebinin araştırıldığı bildirildi. Bu arada, depoda bulunan ilaçlar ve diğer malzemelerde hasar oluştu. Mahalle sakinleri, olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ederken, yetkililer de konu ile ilgili detaylı soruşturma başlattı.