DOLAR 32,5559
EURO 34,8662
ALTIN 2.425,23
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı

12.05.2020
A+
A-

Tele1’in haberine göre Atatürk’e hakaretten de yargılanan provakatör Fatih Tezcan, YouToube kanalında paylaştığı videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz, idam edeceğiz diyorsunuz. Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan’ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” demişti.

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Tezcan’a halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile ahali aralarında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Fatih Tezcan hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ile Ahali Aralarında Dehşet ve Panik Yaratmak Amacıyla Korkutma’ten kabahat duyurusunda bulunmuştu.

Söz konusu videodaki ifadelerle ilgili başlatılan soruşturmayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şöyle duyurdu:

”Fatih Tezcan adlı şahsın halkın bir kesimini hedef alarak tehdit içerikli bir video yayınladığına dair 11.05.2020 tarihinden itibaren dağıtılmış internet siteleri ile sosyal medyada haber yapıldığının belirlenmesi üstüne 5271 Cinayet Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi gereği işin gerçeğini araştırıp hukuki gereğine tevessül etmek nedeniyle adı geçen hakkında Halkı Kin ve Düşmanlığa Kışkırtma (TCK.m.216) ile Millet Aralarında Nefret ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit (TCK.m.213) suçlarından re’sen 2020/68364 no.lu soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna ve bütün basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.