DOLAR 32,3503
EURO 34,6827
ALTIN 2.393,77
BIST 10.160,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Fatih Camisi imamı ile cemaatten bir kişiyi bıçaklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiye yönelik bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli Ö.S, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Şüpheli, savcılıktaki ifadesinde aylık ortalama 500 bin lira …

10.01.2024
A+
A-

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiye yönelik bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli Ö.S, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Şüpheli, savcılıktaki ifadesinde aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdü. Daha önce ailesiyle ilgili sorunlar yaşadığını ve iki kez evlilik yaptığını ifade eden şüphelinin, “Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.” dediği öğrenildi. Ö.S, ayrıca bıçaklama olayına ilişkin kişiler ya da kurumlarca yönlendirilmediğini, olayın anlık refleks olarak geliştiğini savundu.

Fatih Camisi’nde dün akşam, imam ile cami cemaatinden bir kişiye bıçaklı saldıran ve ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak polis ekiplerine teslim edilen şüpheli Ö.S’nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Şüpheli Ö.S. polis ekiplerince Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan Ö.S, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

SAVCILIKTAKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli, savcılık ifadesinde ticaretle uğraştığını, aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdü. Daha önce ailesiyle ilgili sorunlar yaşadığını ve iki kez evlilik yaptığını belirten Ö.S, “Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.” dedi.

“BIÇAKLAMA OLAYI ANLIK BİR REFLEKSLE GELİŞTİ”

Şüpheli Ö.S., Fatih Camisi’ne gittiğini, eşiyle problemi olduğunu ve bu nedenle çok bunaldığını ileri sürerek, “Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.” diye konuştu. Üzerindeki bıçağın kendisine ait olduğunu anlatan Ö.S. bıçaklama olayına ilişkin kişiler ya da kurumlarca yönlendirilmediğini, anlık refleks olarak geliştiğini savundu.

Şüpheli Ö.S.

KENDİSİNİ DİNİ KONULARA VERMİŞ

Hakkında daha önce “kasten yaralama” suçundan kaydı bulunan Ö.S’nin, 2028’e kadar geçerli av tüfeği ruhsatı olduğu öğrenildi. Öte yandan, şüphelinin babası Hüseyin S. de ifade işlemleri için Bursa’dan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. İfadesinde oğlunun 2012’de evlenip 2019’da boşandığını, daha sonra bir evlilik daha yapıp eşinden ayrıldığı için sorunlar yaşadığını belirten Hüseyin S. son aylarda ise işlerindeki bozulma nedeniyle kendisini dini konulara verdiğini anlattı. Bu arada şüphelinin tek başına Bursa’dan kendi aracıyla Fatih Camisi’ne geldiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Fatih Camisi’nde dün namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkartılmıştı. Namazın ardından imam odasına giren ve Galip Usta ile konuşmak istediğini belirten şüpheli, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekiplerince şüpheli Ö.S. gözaltına alınırken, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Usta ve Erdem hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.