DOLAR 32,5110
EURO 34,8958
ALTIN 2.455,36
BIST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Fatih Altaylı’dan ‘Peker kardeşler’ yazısı

27.05.2021
A+
A-

Sedat Peker, Kıbrıs’ta çeyrek asır önce işlenen bir cinayet ile ilgili olarak Korkut Eken’i işaret ederek “Bir gazeteciyi öldürmek için benden tetikçi istediler. Ben de kardeşimi verdim. Birlikte Kıbrıs’a gittiler ama o kişiyi başkası öldürdü” dedi.

Daha sonra o sırada Kıbrıs’ta albay rütbesiyle görev yapan Mendi general “Evet geldiler, onlara bir Toros tahsis ettim ama konu PKK ile ilgili idi” dedi.

Son olarak da Korkut Eken konuştu ve “Ben o sırada Özel harekat timlerini eğitiyordum. Hasan Kundakçı Paşa Kıbrıs’ta PKK faaliyeti olduğunu söyledi. Ben de bu durumu incelemek ve önlem almak üzere gittim. Giderken yanıma Atilla Peker’i de aldığım doğru ama gazeteciyi tanımam. Adını bile duymamıştım” dedi.

Korkut Eken’in doğru söylediğini farz etsek bile anlamadığım bir şey var.

Devletin görevlisi, bir komutanın daveti ile Kıbrıs’a giderken niye yanında Atilla Peker diye devlet görevlisi olmayan birini götürür.

Eğittiği özel harekatçılardan biriyle değil de, niye Atilla Peker’le gider?

Niye!

O tarihte Peker kardeşlerin bilmediğimiz bir devlet görevi mi vardı!

FATİH ALTAYLI’NIN HABERTÜRK’TEKİ YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.