DOLAR 32,5594
EURO 34,8815
ALTIN 2.429,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Facebook’un Giphy satın alması soruşturma altında! Facebook, Giphy satın alması ile gündemde. Ama bugün ortaya çıkan bilgilere tarafından, bu satın alma tehlikeye…

13.06.2020
A+
A-

Gerçekte olay ilk defa gündeme gelmiş yok. Mayıs ayının sonuna dürüst, gif uygulaması için satın almanın duyurulması üstüne İngiltere Kongresi’nde satın almanın rekabeti bozacağına dair eleştiriler ortaya çıkmıştı.

İşte WhatsApp’a gelecek yeni özellikler!

WhatsApp beta sürümü ile denenen yeni özellikler ortaya çıktı. İşte yeni WhatsApp özellikleri hakkında bilinmesi gerekenler!

Şimdi ise Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi kadar, 400 milyon dolar değerindeki bu anlaşma, açılan soruşturma ile ertelenmiş oldu. Ünlü gif uygulaması bildiğiniz gibi Facebook haricen, Snapchat, Twitter ve Tik Tok üstünde de etkin olarak kullanılıyor.

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Otoritesi ise, bu satın alma işleminin sosyal medya rekabetini fena etkilemesinden endişeleniyor. Facebook ise Giphy satın alması sonrası yaptığı açıklamada, uygulamanın eski işlevini koruyacağını ve diğer platformlara.gif” wp-image-384539 aligncenter” src=”https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2020/06/facebook-giphy-satin-almasi-sorusturma-altinda-3-1.jpg” daha alçak=”giphy satın alması, gif uygulaması, giphy” width=”615″ height=”529″///>

Ancak Facebook, satın almalar sonrası sözlerini pek tutmamasıyla biliniyor. Daha önce satın alınan WhatsApp ve Instagram üzerinde yaptığı şartların değişmesi ve eski ekiplerin şirketten uzaklaştırılmış olması da buna kanıt olarak sunuluyor.

Şu lahza için bu satın almanın akıbeti emin olmasa da, soruşturmanın 3 Temmuz tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Komite, bu zaman içinde Giphy ile Facebook aralarında bir tahvil kurulmasının da önüne geçti. Buna tarafından soruşturma sürecinde meşhur gif uygulaması şu anki şirket yapılanmasını koruyacak.

Facebook’un Giphy satın alması ile gerçekten de sosyal medya rakiplerine karşısında bir üstünlük elde etmeye çalışabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.