DOLAR 32,4635
EURO 34,7814
ALTIN 2.440,49
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Facebook’tan oyunseverlere müjde! Yayıncılık sektöründe pazar payını çoğaltmak isteyen şirket, yeni bir dilekçe duyurdu. Facebook oyun…

20.04.2020
A+
A-

Facebook’u eski popüler günlerine çevirmek isteyen Zuckerberg, geçtiğimiz yıl yayıncılar ile anlaşma sağlayıp kendi platformu üzerinden içerik üretilmesini sağlamıştı. Ama ne yazık fakat bu uğraş Twitch ve YouTube canlı yayınları dek alaka görmedi.

Facebook Gaming içinde reklam olmayacağını gösteren yetkililer, Twitch sözde bir sistem ile yayıncıların para kazanmasını sağlayacaklarını açıkladı. 20 Nisan 2020‘de Android cihazlar için indirilebilir ülkü gelecek olan başvuru, yakın zamanda iOS kullanıcıları için de etkin olacak.

Şirket, birkaç aydır Latin Amerika ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yeni uygulamasını test ediyor. iOS sürümünün nasıl çalışacağı ile ilgili hemen şimdi bir izah etme yapılmadı. App Store politikaları gereği 3. taraf uygulamalardan data akışı kısıtlanıyor. Bu sebepten nedeniyle şirketin sorun yaşayacağı tahmin ediliyor.

Başlıca uygulamasındaki düşüşü göz önünde bulundurarak naklen yayın için yeni bir kullanım geliştiren Facebook, yayıncılık sektöründen de büyük bir pay elde etmeyi hedefliyor. YouTube göre 2019 yılında sonlandırılan oyun uygulaması düşünüldüğünde Facebook’un bu konuda daha fazla çalışması gerektiği anlaşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.