DOLAR 32,2228
EURO 35,0669
ALTIN 2.495,69
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Facebook’tan korsan film paylaştı, şimdi hapse girecek!

18.09.2018
A+
A-

Film yayınlandıktan bir hafta sonraya kadar olan zamanda, paylaşılan gönderiden milyonlarca kullanıcı Deadpool filmini izledi.

FBI’in yapmış olduğu çalışmadan sonra gönderiyi paylaşan kişinin 22 yaşında olan ve Fresno’da yaşayan Trevon Franklin olduğu ortaya çıktı. Filmi “putlocker.is” dosya paylaşım sitesinden indirip Facebook’a yükleyen Trevon, paylaşılan gönderide 6,386,456 gösterime ulaştı.

Haziran 2017’de tutuklanan Trevon, mayıs ayında, iyi halden yararlanmak için suçunu kabul etti. Henüz ceza yaptırımı netlik kazanmamış durumda. Trevon’ın daha önce paylaştığı gönderilerde “Ceza almamak için harika bir yöntem buldum, ceza almamakla birlikte daha fazla popüler olacağım. Filmi kimseye satmadım veya kopyasını oluşturmadım.” dedi.

FBI, Trevon’ın daha önce başka bir Facebook grubu olduğunu, bu grupta “herkes katılsın” şeklinde bir gönderi attığını, altında da film paylaştığını ve paylaşmaya devam edeceği niyetinde olduğunu ortaya çıkardı.

Hükümet açıklaması, yapılanın suç olduğunu ve verilecek altı aylık cezanın, işlenen suç için adil bir ceza olduğunu ileri sürmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.