DOLAR 32,5226
EURO 34,9004
ALTIN 2.430,41
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Facebook, reklam yasağını genişletiyor!

20.03.2020
A+
A-

Sosyal medya devinin yeni kararı, tıbbi yüz maskeleri için yapılan reklamları yasaklayacağını söyledikten yaklaşık iki hafta sonra geliyor. Sağlık çalışanlarının bile malzeme alamadığı bu küresel kıtlıkta şirket bu reklamları kaldırmak için uğraştığı halde maske reklamları bu hafta içinde görünmeye devam ediyordu.

Yasağa rağmen, insanlar Facebook gruplarında büyük miktarlarda maske alıp satmaya devam ediyorlar. Şubat ayı sonlarında Facebook, başlangıçta Corona virüsü hastalığını iyileştirdiğini iddia eden reklamları engellemeye başladı. Özellikle de Corona virüse atıfta bulunan, sınırlı tedarik ima eden ve bir tedavinin olumlu sonuçlanmasını vaat eden reklamları yasakladı.

Facebook, fırsatçılar ile savaşını sürdürüyor

Zuckerberg, Facebook’un daha etkili mücadele edebileceğini söylüyor

Facebook, fırsatçılara karşı olan savaşında yalnız değil. Amazon ve eBay, Etsy ve diğer çevrimiçi perakendeciler de vurgunculuk girişimlerini sınırlamaya çalışıyor. Apple ve Google, uygulama mağazalarındaki resmi olmayan Corona virüsü ile ilgili uygulamaları yasakladı. Bunun yanı sıra, Facebook diğer sosyal medya şirketleri ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) “infodemic” olarak adlandırdığı platformunda, yanlış bilgilerin yayılmasına karşı olan savaşını da sürdürüyor.

Facebook, Corona virüsü haberlerini spamlıyor!

Facebook kullanıcılarının Corona virüsü hakkında yazdığı haber makaleleri, spam filtrelerine takılarak paylaşmaları engellendi. Birden fazla Facebook kullanıcısı makale paylaşamadığını bildirdi.

Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde New York Times’a, Facebook’un küresel bir sağlık krizinde yanıltıcı içeriğe karşı politikaları geliştirdiğini ve çok daha sert bir çizi çekmesinin kolay olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.