DOLAR 32,4970
EURO 34,8059
ALTIN 2.492,05
BIST 9.560,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Facebook Libra kripto para kan kaybediyor

12.10.2019
A+
A-

Aslında, bitcoin piyasasının çalkantılı olması ve kara para aklaması gibi alanlara hizmet etmesi ABD başta olmak üzere birçok devleti endişelendiriyor.

İşte Libra tam da bu endişeleri gidermek ve güvenilir bir sanal para piyasası oluşturmak için gündeme gelmişti.

PayPal desteğinin sona ermesi sonrası, ABD senatörlerinin de etkisiyle Visa, MasterCard ve eBay gibi devlerin de desteğini kaybeden Libra ölü doğmuşa benziyor.

Telegram’ın kripto parasına ABD darbesi geldi!

Telegram son dönemde kripto para dünyasına girmeye hazırlanıyor. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu nedeniyle Telegram kripto para planları gerçekleşmeyebilir.

Sanal para ilk duyurulduğu günden bu yana eleştirilerilerin hedefine oturdu. Libra‘nın bir şekilde hedeflendiği kadar büyük bir kuvvete oluşması sonrası kontrol edilemeyeceğini düşünenler çoğunlukta.

Bitcoin her ne kadar farklı bir örnek gibi görülse de, kayıt dışı ekonomi için en büyük parasal transfer yollarından biri olmuş durumda.

Ve bu kadar büyüdükten sonra önlem alması daha da zor hale gelmiş durumda. Eleştiriler, Libra‘nın da bir tür canavar sanal paraya dönüşerek kontrolden çıkma ihtimali üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Facebook Libra‘yla kripto para piyasasına bu haliyle girebilir mi?

Libra, Bitcoin gibi kayıt dışı ekonominin çarklarından biri olacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.