DOLAR 32,1684
EURO 34,6883
ALTIN 2.449,00
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Facebook içerik üreticilerine daha çok kazandıracak

21.04.2018
A+
A-

Facebook, şimdilik videoların başındaki reklamları test etme aşamasında bulunuyor. Fakat bu reklamların kısa bir süre içerisinde çoğalacağı söyleniyor. Böylece kullanıcılar, paylaştıkları videonun başına Facebook reklamları ile gelir elde edebilecekler.

Tabi bunun şimdiden belirlenen bazı kuralları mevcut. Öncelikle, insanlar için pek önemsenmeyen videolar, bu reklamlar için kesinlikle uygun olmayacak. Sadece buna uygun olması da yetmeyecek. Sürekli aynı görüntünün döndüğü veya kendiliğinden sponsorluk içeren videolara reklam yerleştirelemeyecek.

Daha çok reklamın yer alacağı Facebook, daha önce videolarda gösterdiği reklamdan çok daha fazlasını göstermeyi planlıyor. Bunun yanı sıra yeni reklam modelleri de keşfetmeye çalışıyor. Böylece içerik üretici ve yayıncılar, Facebook üzerinden daha çok gelir elde edebilecekler. Tabi bu durumun kullanıcıları olumsuz etkileyeceği de ihtimaller arasında yer alıyor.

:: Facebook videolarının başındaki reklamlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce rahatsızlık veriyor mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.