DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Facebook Hikayeler için 3 büyük yenilik!

16.05.2018
A+
A-

Arşiv için Instagram Hikayeler öne çıkan özelliğinin Facebook hali diyebiliriz. Paylaşmış olduğunuz klipler otomatik olarak size özel şekilde kaydediliyor ve süreleri dolduğunda bunları Haber Akışı içerisinde tekrar paylaşmanız sağlanıyor.

Bir diğer yenilik olarak Facebook Hikayeler kullanıcıları, Facebook Kamera üzerinden kliplerini doğrudan sosyal ağa kaydedebilecek. Bunları telefonunuza kaydetmeme zorunluluğu ile cihazınızın depolama alanından tasarruf etmeniz de mümkün olacak. Facebook Kamera’ya kaydet özelliği hikaye oluşturma arayüzünde özel bir sekme açacak. Buradan depolanan görüntülere erişme ve gönderme olanağına sahip olacaksınız. Ayrıca, profilinizin Fotoğraflar bölümünde bir Kaydedilenler sekmesi de göreceksiniz.

Ek olarak, yazmak istemeyen veya ana dilinde olmayan bir klavye sahibi olanlar ise hikayelere eklenecek olan sesli gönderiler özelliğini kullanabilecek. Bu özellik ise sesli mesajları renkli arka plan veya fotoğraf ile bir araya getiriyor. Bu fotoğrafları ister cihazınızda bulunanlardan ister Kaydedilenler galerisinden seçme seçeneğinin de sunulacağı belirtiliyor. Sesli gönderilere çıkartma, metin ve  doodle eklemek de tamamen keyfinize kalmış.

Facebook Hikayeler yöneticisi Connor Hayes, başta yavaş bağlantıya sahip olan tüm dünyadan insanlar için Hikayeler gönderme ve görüntüleme performans ve verimliliğinin oldukça önemli olduğunu bildiklerini ifade ediyor. Bu anlamda şirket tüm bağlantı türlerinde bu deneyimi geliştirmeyi öncelik olarak görüyor.

Facebook Gençlik Portalı duyuruldu!
Facebook Gençlik Portalı duyuruldu!

Facebook Gençlik Portalı duyuruldu. Şirket, sosyal medya platformunun ürün ve hizmetlerini emniyetli ve etkin bir biçimde kullanmak için, Genlik Portalı’nı devreye soktu.

İlk olarak Hindistan’da kullanıma sunulacak olan bu özellikler, daha sonra tüm dünyadaki Facebook kullanıcılarının hizmetinde olacak. İlk olarak bu ülkenin seçilmesinde ise 22 resmi ve 100’den fazla konuşulan dilin olması önemli rol oynamış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.