DOLAR 32,4491
EURO 34,4771
ALTIN 2.475,57
BIST 9.609,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Facebook CEO’su eşinin girişimini karşısına aldı! Facebook CEO’su Trump yanlısı bir tavırla karşımıza çıkmıştı. Bugün ise Zuckerberg CZI’daki bilim insanlarıyla…

08.06.2020
A+
A-

The Washington Post, Chan Zuckerberg Girişimi’nden fon alan 140’tan artı bilim insanının Cumartesi günü Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg’e sosyal ağ platformunun kışkırtıcı dil kullanımına karşı politikalarını daha iyi uygulamasıyla ilgili bir mektup gönderdiğini bildirdi.

Chan Zuckerberg girişimi CZI, 2015 yılında Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan tarafından kurulan ve suç oluşturan hak reformu da dahil almak üzere sosyal sorunları çözmek için teknolojiyi kullanmaya odaklanan hayırsever bir kuruluş olarak karşımıza çıkmıştı.

CZI’da çalışan bilim insanları, Başkan Trump’ın Facebook’u yanlış data ve kışkırtıcı ifadeleri yaymak için kullanmasına müsade vermenin yalnızca Facebook politikalarının ihlali yok, bununla birlikte CZI çalışmalarının ihlali olduğunu da bildirdi.

Mektubu imzalayan bilim insanları arasında Stanford, Harvard ve Nobel ödüllü profesörler de bulunuyor. Zuckerberg Trump’ın yanında duruşunda ısrarcı olsa da öbür platform ve kişilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Facebook çalışanları da konuyu protesto ederek sanal bir grev düzenlemişti. Grevin arkasında Zuckerberg Cuma günü geç saatlerde Facebook‘un şiddeti teşvik eden tavır politikalarını gözden geçireceğini söyledi.

Chan Zuckerberg Girişimi sözcüsü ise CZI’nın Facebook‘tan öbür ofisleri ve ayrı bir görevi olduğunu yineledi. Sözcü, “Bu çalışmadaki personelimize, ortaklarımıza ve bağışçılarımıza minnettarız ve Facebook politikaları da dahil elde etmek üzere görüşlerini dile getirme haklarına hürmet duyuyoruz” dedi. Zuckerberg’den konuyla ilgili az önce resmi bir yorumlama gelmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.