DOLAR 32,2663
EURO 34,7207
ALTIN 2.401,51
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Evinize sağlık getirecek bitkiler

03.12.2017
A+
A-

Sarmaşık

Her renkte ve şekilde karşımıza çıkabilen bu saran bitki formaldehitlerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu bitkiyi sepetlere asarak bir yere sardırabilir ya da içine doğru büyüterek bir top şeklini almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında düzenli olarak buğulandırılmaya ihtiyaçları vardır.

Evinize sağlık getirecek bitkiler

Bambu palmiyesi

Bambu palmiyesi formaldehitin havadan temizlenmesinde etkilidir ve daha az bakım gerektirir. Onu sadece birkaç saat doğrudan güneş ışığına maruz kalacağı yere koyun ve düzenli olarak sulayın.

Evinize sağlık getirecek bitkiler

Kaşık çiçeği

Aseton, benzen, alkoller ve amonyak içeren toksinleri temizlemek konusunda profesyonel olan kaşık çiçeği, çiçekler listemizdeki tek hava temizleme özelliğine sahip bitkidir. Sağlıklı olabilmesi ve böcekten uzak tutmak için ara sıra yapraklarını yıkamanız gerekir.

Evinize sağlık getirecek bitkiler

Bayan palmiyesi

Bu bitki, amonyak da dâhil olmak üzere birçok kimyasalı havadan temizler ve böceklere karşı oldukça dayanıklıdır. Bakımı oldukça kolaydır, ancak kahverengiye dönüşen yaprak uçlarını tuz ve minerallerden arındırmanız gerekir.

Evinize sağlık getirecek bitkiler

Kauçuk ağacı

İşte mükemmel bir bitki daha. Bu basit bitki tam bir temizleyici. Kauçuk ağacı kötü formaldehitin yok edilmesinde oldukça etkilidir. Üstelik soğuğa ve düşük ışığa karşı dayanıklılığı yüksektir. Sizden istediği sadece sulamadır.

Keşke Hepimiz Ajda Pekkan Olsak! | Doktor Bu Ne?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.