DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Evde profesyonel manikür yapmanın yolları

25.03.2020
A+
A-

Uzmanlardan topladığımız bilgiler ve deneyimlerimiz sonucunda evde en etkili manikür yapma yöntemlerini sizin için derledik. Manikür malzemelerinizi topladıysanız, işte sizin için evde kolay manikür yapmanın yolları…

Törpü

Törpü

Metal törpü, manikürün olmazsa olmazı! Metal bir törpü yardımı ile tırnaklarınızı şekillendirerek manikürünüze başlayın. Tırnaklarına istediğiniz şekli vermekte özgürsünüz! Ancak unutmamanız gereken nokta; eğer ince yapıda bir tırnak yapısına sahipseniz, ani ve sert hareketlerde tırnağınızı kırma olasılığınız olduğu. Bu neden ile tırnaklarınızı törpülerken yavaş, sabırlı ve dikkatli olmalısınız.

3 taraflı sünger tırnak törpüsü

3 taraflı sünger tırnak törpüsü

Bu törpüyü kullanarak; daha parlak ve pürüzsüz tırnaklara kavuşabilirsiniz. Törpünün yumuşak yüzeyi ile tırnaklarınızın yüzeyini törpüleyerek onları pürüzsüzleştirin. Daha sonra; parlatıcı tarafını kullanarak tırnaklarınızı cilalayın.

Manikür suyu

Manikür suyu

Yanmayacağın ancak sıcak bir su hazırlayarak; ellerinizi içine sokun. Manikür suyuna birkaç damla limon damlatarak, tırnaklarının beslenmesini sağlayabilir ve onları daha parlak bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Kütiküllerden kurtul

Kütiküllerden kurtul!

Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra onlardan kurtulmak daha kolay olacak. Elleriniz bir süre sıcak suda beklettikten sonra; kurulayın. Törpünün kenarı ya da özel kütikül aleti ile tırnak etlerini geriye doğru itin. Sonuçtan memnun kalmazsanız, kütikül makası kullanarak, tırnak etlerinizi dikkatlice kesebilirsiniz.

El kremi

El kremi

Manikürünüz bittikten sonra; oje sürmeye geçmeden önce ellerinizi nemlendirin. Bu henüz işlem görmüş tırnak diplerinizin kendine gelmesine yardımcı olacaktır. Ojenizin olumsuz şekilde etkilenmemesi için, ellerinizin kremi emmesini bekleyin.

Top coat hilesi

Top coat hilesi

İstediğiniz renk oje seçmekte tabii ki özgürsünüz! Ancak atlamamanız gereken bir püf noktası var: Top coat! Ojenizin üstüne uyguladığınız top coat, hem cila hem de hızlı bir kurutucu olduğu için, ojenizin uzun zaman bozulmadan kalmasını sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.