DOLAR 32,2106
EURO 35,0833
ALTIN 2.472,01
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Evde oynayabileceğiniz en garip FPS oyunlar Evde oynanabilecek ilginç oyunlar listemize devam ediyoruz. Bu hafta en garip FPS oyunlar listemizle…

16.06.2020
A+
A-

FPS oyunlar yani First Person Shooting, doğrusu uzun yıllar önce başlangıçta 1973 yılında Maze War ile hayatımıza girdi. Fakat reel anlamda 3D olarak hayatımıza giren ilk FPS oyun 1992 yılında piyasaya çıkan, Wolfenstein 3D oyunu. Tabii ki bugün halen oyun dünyasının klasiklerinden olan Doom‘un da türe katkısını unutmamak gerekiyor.

Bu dek eskiye dayanan oyun türünün Half-Life ve Counter Strike sonrası çok başka bir boyuta evrildiği ise aşikar. şu anda uçsuz bucaksız bir evren olan FPS türünden en ilginç olan 5 tanesini sizler için inceledik.

Haftanın bedava Udemy kursları – 15 Haziran

Uyumlu olarak yayınladığımız haftanın bedava Udemy kursları serimizde bugün Linux, Firebase, STM32F4 gibi kurslar yer almaktadır.

Deep Rock Galactic

Cüceler denilince aklımıza gelen sakallı ve maden ardındaki koşan çalışkan canlıların, uzayda maceradan maceraya koştuğu bir oyunla karşısında karşıyayız. Oyun keza tek karakter ayrıca fazla oyunculu olarak oynanabiliyor. Ancak kimsesiz hem şımartma vermediğini, ayrıca de aleyhinde düşman maden ekipleriyle mücadelenin öyle basit olmadığını söyleyelim.

Fiilen takım çalışması bu oyun için olmazsa olmazlardan biri. FPS oyunlar genelde, tek başınıza silahınızı alıp, bir şekilde kendinizi mücadelenin içinde bulduğunuz oyunlardır. Fakat burada oyun kurgusu en ince ayrıntısına kadar takım çalışması üstüne kurulmuş. Dört ayrı cüce sınıfı var ve bunlardan birini seçip yola çıkıyorsunuz.

Deep Rock oynanış

Ama bir takım içinde galibiyet için her türden birisinin olması gerekiyor. Fiilen FPS şeklinde ilerleyen bir RPG ile aleyhinde karşıyayız. Bu türler şu şekilde: Nişancı, izci, sondajcı ve mühendis.

Nişancı adı üstünde, ekibin tabanca gücü. Mağaralara girip maden ararken birilerinin bu ekibi korunması ve kollanması gerekiyor. Bu sınıfı seçtiğinizde durmadan tehlikelerle karşı karşıya kalmaya da hazır olun.

İzci sınıfı ise, özel yetenekleri bir uçtan bir uca hangi mağarada nasıl bir maden var bunu bulabilir. bununla birlikte ekibin dürüst yoldan ilerlemesi de izcinin sorumluluğunda. Sondajcı, maden bulunduğunda bunun en dürüst ve en çabuk şekilde çıkarılmasını sağlamakla görevli.

Mühendis ise doğrusu maden çıkarmaya yok, takımın savunmasına tezgâhtar oluyor. Bu sınıfı seçtiğiniz vakit, nişancının ve takımın hayatta kalması için savunma araçları geliştirmeniz gerekiyor.

Hangi farklı gezegene giderseniz gidin, oyunda birkaç çeşitlilik mağara var ve bu mağaralar başlıca aynı madenleri elde etmenizi sağlıyor. Bu madenler ve bulduğunuz bonus kristallerle, ekibinizi sağlamlaştırmak ve yeni geliştirmeler yapmanız olası.

Deep Rock Galactic, bilhassa FPS oyun mantığı doğru, bilgisayar karşı heyecanlı dakikalar geçirmenizi sağlıyor.  Fakat oyundan gerçekçi grafik beklentiniz olmasın. Zaten halihazırda fazla oyunculu oyunlarda, yüksek grafik performansları görmemiz olası olmuyor. Bu açıdan da neredeyse her bilgisayarın açabileceği bir oyunla karşısında karşıyayız. Oyun Steam üstünde 50 TL satış fiyatına sahip. Daha fazla bilgiye oyunun Steam sayfasından ulaşabilirsiniz.

MİNİMUM:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
İşlemci: 2.4 GHz Dual Core
Hafıza: 6 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 veya AMD Radeon HD 5770 /w 1GB VRAM
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 3 GB kullanılabilir bölge

ÖNERİLEN:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit
İşlemci: 2.4 GHz Quad Core
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA 970 / AMD Radeon 290
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 3 GB kullanılabilir bölge

1 2 3 4 5 6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.