DOLAR 32,5560
EURO 34,9318
ALTIN 2.443,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Evde oynanabilecek en garip simülasyon oyunları Evde kaldığımız günlerde oyun bulamayanlar için nasihat vermeye devam ediyoruz. Bu hafta en ilginç simülasyon…

04.05.2020
A+
A-

Gerçekten bunların tümü simülasyon oyunları olsa da, genel anlam bir şeyler inşa ettiğiniz açık dünya oyunları. Oysa açık dünya oyunları fazla çeşitli.

Bu oyunları ise azıcık daha Minecraft benzeri, mekanik yaratıcılığınızı gıdıklayan oyunlar olarak deyiş etmek olası. İşte seçtiklerimiz:

Son 10 yılın 10 efsane oyunu! (Video)

Çeşitli oyunla karşılaşacağınız bu listede son 10 yılın 10 efsane oyunu olarak gördüklerimizi paylaşıyoruz. İşte efsane olmuş en iyi 10 oyun!

Besiege

Orta Çağ teması son yıllarda oyunlarda fazla kullanılmaya başlandı. Besiege, tema olarak Orta Çağ olsa da, birazcık farklı bir mekaniğe sahip. Açık dünyalı oyunda, elinizdeki malzemelerle istediğiniz gibi Orta Devir savaş makinaları tasarlayıp, kaleleri işgal edebilirsiniz.

Natürel ki burada bir parantez açalım. Besiege adı gibi sadece abluka makineleri üretilen bir simülasyon oyunu değil. Oyun size gemiden, uçaklara değin birçok aracı üretme imkanı sunuyor.

En güzel tarafı ise, multiplayer modunda arkadaşlarınızla birlikte de bu oyunu oynayabilmeniz. Hem başka oyuncuların tasarladığı savaş makinelerini de kullanmanız olası.

Doğrusu, oyun bir nevi çocukken elimizden düşmeyen lego yarı oyuncaklar gibi. Elinize verilen ayrı parçalarla istediğiniz tasarımları oluşturuyorsunuz. Bu oyunun tek sınırı düş gücünüz desek abartmış olmayız.

Ama burada oyunun fizik motorunun çok başarılı olduğunu hatırlatmak gerek. Tasarladığınız ve fazla kuvvetli diye düşündüğünüz o koca savaş makineleri bir ok darbesiyle bile dağılabilir. O yüzden oyunda işinizi sağlama almanızı tavsiye ediyoruz.

Yani ürettiğiniz bu savaş makinelerinin mekaniğine çok uyarı etmeniz gerekiyor. Çok eğlenceli ve bununla beraber kafa çalıştıran Besiege, Steam üzerinde 25 TL fiyat etiketine sahip. Oyun hakkında daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.