DOLAR 32,2041
EURO 35,0865
ALTIN 2.472,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Evde manikür yaparken uzak durmanız gereken 5 hata

06.04.2021
A+
A-

ABONE OL

En yaygın manikür hatalarından biri, tırnak törpüsü kullanırken yapılır. Bir törpüyü aldıktan sonra ileri geri hareketler uygulamak kolay gözükebilir. Ancak tırnaklarınızı bir törpü ile agresif bir davranışla şekillendirmek onları zayıflatabilir ve uçların yıpranmasına veya ayrılmasına neden olabilir.

Bunun yerine, tırnaklarınızın yanından başlayarak tek bir yöne doğru harekete geçin. Geleneksel zımparalı tırnak törpüleri tırnaklarınıza zarar verebileceğinden cam tırnak törpüleri kullanıp kırılma riskini azaltabilirsiniz.

Oje şişenizi bir süre ortalıkta bıraktıysanız, renk muhtemelen tuhaf görünecektir. Bunun nedeni, oje formüllerinin renk pigmenti parçacıkları nedeniyle zamanla ayrışmasıdır. Daha ağır pigmentler dibe yerleşerek rengin farklı görünmesine neden olabilir.

Ancak formülü tekrar birbirine karıştırmak için şişeyi yukarı aşağı sallamak onu düzeltmeye yardımcı olmaz. Şişeyi salladığınızda hava, hava kabarcıkları oluşturan küçük cepler oluşturarak şişenin içinde hapsolabilir. Bunun yerine, şişeyi ellerinizin arasında yuvarlamayı deneyin.

Tırnaklarınızı renklendirirken tek fırça vuruşu ile mükemmel bir bitiş hedeflemeyin. Fırçaya çok fazla ürün almak geç kurumasına ve kazalara neden olabilir. Ancak az ürün aldığınızda da dalgalanmalara neden olacağını unutmayın. Bu neden ile doğru ölçüde yavaşça renklendirmeler yapmalısınız.

İlk kat cilanızı tamamladıktan sonra, ikinci katı uygulamadan önce kuruması için yeterince bekleyin. Bu, ojenizin düzensiz ve çizgili görünmesini önleyecektir. Manikürünüzü tamamladıktan sonra ellerinizi nemlendirmeyi unutmayın.

İş ojelerinizi saklamaya gelince, güneş gören yerlerden kaçının. Ojenizin doğrudan güneş ışığına maruz kalması renk solmasına neden olabilir ve oje formüllerini sert ve yapışkan bir hale getirebilir. Bu nedenle karanlık ve serin ortamları tercih edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.