DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Evde Bitkisel Yöntemlerle Mide Yanması Nasıl Geçer?

15.02.2021
A+
A-

‘Mide yanması neden olur?’ sorusunun yanıtını net bir şekilde alabilmek için doktora başvurmanız gerekmektedir. Ancak doktora gitmeden önce mide yanması ve bulantısı nedenlerini araştırarak öğrenebilirsiniz. Mide yanması birçok nedenden kaynaklı ortaya çıkabilir. Özellikle hamilelik döneminde görülen mide yanması, bulantıya ve ağızda kötü bir tada neden olabilir. Yanlış beslenmenin temeliyle ortaya çıkan mide yanması, günlük rutin aktivitelerini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine sebep olabilir. Mide yanması şikayetinden yakınan çoğu kişi doktora gitmeden önce mide yanmasına evde doğal ve bitkisel çözüm arar. Peki mide yanmasını ne keser? Mide yanmasını ne iyi gelir ve nasıl geçer? Sizler için evde yapabileceğiniz yöntemleri derledik. 

MİDE YANMASINA NE İYİ GELİR? 

Sürekli mide yanması yaşıyorsanız ve ağrınız şiddetliyse mide yanmasına çözüm olarak beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. Asitli içeceklerden uzak durarak ve mide asidinizi dengeleyecek meyveler tüketerek aşırı mide yanmasından kaçınabilirsiniz. Sabahları uyandıktan hemen sonra bir bardak su içmek midenizi hafifletecektir. Öğünlerinizde aşırı yemekten kaçınmalı ve midenizi rahatsız edecek yiyeceklerden uzak durmalısınız. Dondurulmuş gıdalar tüketmemek sabahları mide yanması yaşamanızı azaltacaktır. 

Mide yanması problemine evde doğal ve bitkisel yöntemler ile çözüm üretmeyi mümkün kılan tedavi yöntemleri şu şekildedir: 

Sakız: Yapılan araştırmalara göre yemekten sonra yarım saatlik süre boyunca sakız çiğnemek mide yanması probleminin önüne geçmektedir. Bu durumun nedeni ise şöyle açıklanmaktadır; sakız vücuttaki tükürük üretimini artırır. Bu da mide asidinin seyrelmesine katkıda bulunarak mide yanması problemini engeller. 

Elma sirkesi: Su ile seyreltilerek belirli bir miktarda tüketilen elma sirkesi, mide yanması başta olmak üzere mide ile ilgili pek çok problemin giderilmesine katkıda bulunur. Fakat elma sirkesi içeriği itibarıyla bazı kişilerde istenmeyen sonuçların doğmasına sebep olabilecek reaksiyonlara sebep olabilir. Dolayısıyla mutlaka doktor kontrolünde başvurulması gereken bir bitkisel yöntemdir. 

Meyan kökü: Mide yanması tedavisinde kullanılan bitkisel kaynaklardan bir tanesidir. Yapılan araştırmalara göre yemek borusunun iç yüzeyinde yer alan mukoza kaplı örtünün artmasına yardımcı olur. Bu durum yemek borusunu, mide asidi sebebiyle meydana gelmesi muhtemel tahribattan korur. Fakat meyan kökünün uzun süreli ve aşırı tüketimi, tansiyonun yükselmesine, vücuttaki potasyum oranının düşmesine sebep olabilir. Dolayısıyla tüketmeden önce mutlaka uzman bir doktordan görüş alınmalıdır. 

Zencefil: Yüzyıllardır alternatif tıbbın önde gelen bitkisel kaynaklarından bir tanesi olan zencefil, pek çok sindirim sistemi kaynaklı problemde olduğu gibi mide yanmasına da iyi gelir. Bulantı, kusma gibi problemlerde ilk olarak tüketilmesi önerilen bitkiler arasında yer alır. Bunun için zencefili yemeklerinizle birlikte karıştırabileceğiniz gibi bitki çayını hazırlayabilirsiniz. 

Karbonatlı su: Mide asidini nötralize edip mide yanmasına sebep olan atakları yatıştıran karbonat, belirli bir ölçüde aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. 

MİDE YANMASI NASIL GEÇER? 

Mide yanması hemen hemen herkeste görülebilen, yanlış beslenmeyle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. 

Mide yanmasına çözüm öncelikle sağlıklı beslenmekten geçer. Aşırı mide yanması yaşıyorsanız beslenme düzeninizi değiştirip, midenizi rahatsız edecek yiyeceklerden kaçınmanız gerekmektedir. 

Dar kıyafetler giymekten kaçınmalı ve midenize baskı uygulamamalısınız. 

Uyku düzeninizi değiştirmeli ve stresten uzak kalmalısınız. S 

Sabahları mide yanması sorunu yaşıyorsanız kahvaltınızı düzenli ve sağlıklı bir şekilde yaparsanız midenizi rahatlatmış olursunuz. 

Mide asidinizi düzenleyecek meyveler tüketebilirsiniz. Aşırı mide yanmasına iyi gelen meyveler arasında; muz, şeftali, armut, elma, kavun, kayısı tüketebilirsiniz. 

İLİşKİLİ HABERLER Mide Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Mide Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Pandemide Çocuklarda Miyop Oranı Arttı

Pandemide Çocuklarda Miyop Oranı Arttı

Mide Şişkinliği Nasıl Geçer?

Mide Şişkinliği Nasıl Geçer?

Yutulabilir Mide Balonu İle Kilo Verin

Yutulabilir Mide Balonu İle Kilo Verin

İLİşKİLİ GALERİLER Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Midesine Düşkün Olanların Mutlaka Gitmesi Gereken 5 Şehir!

Midesine Düşkün Olanların Mutlaka Gitmesi Gereken 5 Şehir!

Kovid-19'un Habercisi Semptomlar: Mide bulantısı, İştahsızlık, Kusma

Kovid-19’un Habercisi Semptomlar: Mide bulantısı, İştahsızlık, Kusma

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nasıl Geçer?

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nasıl Geçer?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.