DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Ev yapımı hyalüronik asit serum tarifi

22.04.2020
A+
A-

Hyalüronik asit nedir

Hyalüronik asit nedir?

Hyalüronik asit, cildinizde doğal olarak bulunan ve vücudunuzdaki tahvil dokusunda bulunan bir moleküldür. Cisim için bir nemlendirici görevi görür. Yaşlandıkça, hyalüronik asitin doğal üretimi azalır, böylece vücutlarımız eskisi değin genç ya da elastik görünmez.

Hyalüronik asit; alımlılık açısından bakıldığında cildi ıslak tutmaya tezgâhtar olur. Böylece cilt nemli, buruşuk ve genç görünür. Aracısız cilde uygulandığında, cildi tahriş etmeden veya gözenekleri tıkamadan genel hidrasyonu arttırır. Koruyucu bir bariyer oluşturarak; kuruluğu hafifletmeye, iyileşmeyi kolaylaştırmaya ve kızarıklığı yatıştırmaya asistan olur.

Mağazalardan satın alınan markaların çoğu, sadece yüzde 0,25 ila 2,5 aralarında hiyalüronik asit içerir; şişenin geri kalanı çoğunlukla sudur. Fakat kendi serumunuzu yaptığınızda, cildi beslemeye asistan olacak diğer bileşenler eklerken hyalüronik asit miktarını denetim edebilirsiniz.

Ciltte doğal olarak bulunduğundan, hyalüronik asit çoğunlukla tüm deri tipleri için güvenlidir ve tahrişe niçin olması ya da diğer deri sorunlarını şiddetlendirmesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Oysa bütün güzellik ürünlerinde olduğu gibi, veya serumunuzdaki diğer bir bileşenin cildinizi tahriş etmediğinden belirlenmiş elde etmek için ufak bir nokta testi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

Malzemeler

Malzemeler

3,5 yemek yemek kaşığı soğutulmuş gül suyu veya damıtılmış su. 1/2 akarsu kaşığı hyalüronik asit tozu. 1/2 dere kaşığı bitkisel gliserin (aloe vera jeli veya jojoba yağı da kullanılabilir). 2 damla havuç tohumu yağı ve 2 damla neroli esansiyel yağı…

Talimatlar

Açıklamalar

Ufak bir huni kullanarak suyu şişenize dökün. Hyalüronik asit tozunu ekleyin, sonra kapağı kapatın ve çözünmesi için kuvvetlice çalkalayın. Soğuk su, tozun daha basit çözülmesine asistan olacaktır. Gliserin, havuç tohumu yağı ve neroli yağı ekledikten sonradan kapağı yerine takın ve baştan çalkalamaya başlayın. Kullanmadan önce serumun hiyalüronik asit tozunun ayrıntılarıyla çözünmesi için asgari 4 saat bekletin. Kullanmak için, yeni yıkanmış cilde birazcık serum uygulayın. Cildin taze ve nemli görünmesini sağlamak için günde 1-2 defa uygulayın. Kalan serumu 2 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.