DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ev arayan öğrencilere kayıtlı emlakçı uyarısı

23.08.2023
A+
A-

UŞAK (İHA) – Uşak’ı tercih eden üniversite öğrencileri, ev ve apart ihtiyaçlarını karşılamak için kayıtlı emlakçılarla iletişime geçmeleri konusunda uyarıldı.

Uşak yeni gelecek öğrencilerin apart ve ev kiralama telaşına girdiklerini belirten İnşaatçılar Odası Başkanı Önder Candoğan, “Tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de kira ve konut fiyatlarında artış oldu. Şuan için 4 bin taban fiyatıyla olan apart fiyatları Eylül ayı içerisinde okullarında açılmasıyla birlikte daha da artacak bunun en büyük sebebi Uşakta olan apart eksikliği bu artışın oranı ise yüzde 30 ile yüzde 50 arasında olacaktır. İnşaat sektörü tarihin en durağan zamanlarını yaşamakta. Kredilerin kapanması inşaat sektörünü neredeyse durdurdu. Bizler bu durumu endişeyle takip etmekteyiz ama 2 ay içerinde bankaların kredi vermeye başlayıp inşaat sektörünün biraz da olsa canlanacağını düşünüyorum” dedi.

Kayıt dışı emlakçılar konusunda Uşak’ta özveri ile çalışıldığını belirten Başkan Candoğan, “İlimiz, Ege Bölgesinin en az kayıt dışı emlakçısının olduğu ildir. Uşak’taki konut fiyatlarına baktığımızda, bazı bölgelerde yüzde 10 gibi bir fiyat düşüşü var ama değerli olan bölgeler hala değerini koruyor. Noterlere de verilen konut alış satış yetkisi sadece çok acil durumlarda işlerin hızlanmasını sağlar. Hafta sonu satış işini kolaylaştırır. Aksi halde insanlar tapu da işlerini zaten halledebiliyor. Üzerine daha fazla harcama yaparak neden noterden alış satış yapsınlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.