DOLAR 32,5488
EURO 34,8567
ALTIN 2.427,70
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Euroleague’de sezon iptal edildi

25.05.2020
A+
A-

Euroleague Idare Heyeti, bugün yaptığı toplantı sonunda, korona virüs sebebiyle askıya alınan 2019-2020 Euroleague ve Eurocup sezonlarının iptal edildiğini açıkladı. Bugün telekonferansla bir toplantı yapan idare, 2020-2021 sezonunun 30 Eylül -1 Ekim 2020 tarihinde başlamasına karar verdi. Ligde bu sezon kazanan ilan edilmezken, gelecek sezon da benzer 18 takımın mücadele edeceği açıkladı.

“Bu bir son yok, yeni bir başlangıç”

Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu’nun konu hakkına, “Şüphesiz, bu 20 takvim tarihimizde almamız gereken en güç karardı. Kontrolümüz dışındaki nedenlerden nedeniyle, Avrupa basketbol tarihindeki en başarılı ve heyecanlandırıcı sezonu kısaltmak zorunda kaldık. Euroleague ve Eurocup topluluklarının bu baskı zamanda bir arada durmalarını yüzünden kibir duyuyorum. Kulüplerimizin kararlarındaki cesareti için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki aylarda yalnızca bir görevimiz var; saha içinde ve dışarıya en iyi versiyonunu meydana getirmek için elimizden gelen her şeyi yerine getirmek. Bu bir son yok, yeni bir açılış” değerlendirmesini yaptı.

Korona virüs nedeniyle askıya alınan Euroleague’de Anadolu Efes 52 puana lider, Fenerbahçe Beko ise 41 puanla 8. sırada bulunuyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.