DOLAR 32,2221
EURO 34,6514
ALTIN 2.395,60
BIST 10.232,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Ethereum’un Proof of Stake Geçişi ve Merkezileşme Tartışmaları

Ethereum’un Proof of Stake geçişi, merkezileşme tartışmalarını alevlendiriyor. Kripto topluluğu, bu değişikliğin ağın geleceği üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

27.04.2024
A+
A-

Ethereum’un Proof of Stake Geçişi

Ethereum'un Proof of Stake Geçişi

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, ağın proof-of-work’ten (PoW) proof-of-stake’e (PoS) geçişi hakkında devam eden tartışmalara cevap verdi. Bazı topluluk üyeleri, PoS’taki merkezileşme endişelerini öne sürerken Buterin, PoW’un da farklı nitelikte önemli merkezileşme sorunları olduğunu savunmakta.

Vitalik Buterin’in Açıklaması

Buterin, Ethereum’un PoW döneminde madencilik gücünün belirli havuzlarda yoğunlaştığını gösteren verilere dayanarak, PoW’un da merkezileşme sorunlarına sahip olduğunu belirtti. PoS’a geçişin de geçici olduğunu ve PoW’un da kendi merkezileşme sorunları olduğunu vurguladı.

Ethereum’un PoS Geçişi

Ethereum, başarılı bir şekilde PoS’a Eylül 2022’de geçiş yaptı. Bu geçişle birlikte doğrulayıcılar Beacon Chain staking sözleşmesinde 32,5 milyon ETH tokenini stake etti. Ancak PoS’a geçiş, merkezileşme konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ethereum topluluğu, PoS sisteminin daha erişilebilir ve çevre dostu olduğunu savunurken, PoS’u eleştirenler ağın güvenliğini tehlikeye atabilecek büyük staking sağlayıcılarının oluşturduğu merkezileşme riskine dikkat çekiyor.

Buterin’in açıklaması ve Ethereum’un PoS’a geçişi, kripto dünyasında merkezileşme konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi ve PoS ve PoW arasındaki farklılıkları vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.