DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Estonya’da 575 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı yapan 2 kişi tutuklandı

22.11.2022
A+
A-

ABD, kripto piyasası üzerinden yüzbinlerce kişiyi dolandırarak 575 milyon dolarlık vurgun yapmakla suçlanan 2 kişinin Estonya’da tutuklandığını açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı, kara para aklamakla ve kripto piyasayı üzerinden yüzbinlerce kişiyi dolandırmakla suçlanan Estonya vatandaşı Sergei Potapenko ve Ivan Turogin’in Estonya’nın başkenti Tallinn’de tutuklandığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, 37 yaşındaki sanıkların 2015-2019 yılları arasında 575 milyon dolarlık (yaklaşık 10 milyar TL) dolandırıcılık yapmakla suçlandığı belirtilirken, Tallinn’de mahkemeye çıkarılan Potapenko ve Turogin’in ABD’ye iadeleri sağlanana kadar tutuklu kalacağı aktarıldı.

Öte yandan, Estonya Siber Suçlar Bürosu’nda görevli Oskar Gross, Estonya polisi ile ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından aralarında 15 ABD’li yetkilinin de bulunduğu toplam 100 kişilik bir ekip ile çok kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Estonya’da 575 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı yapan 2 kişi tutuklandı - 1

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ VE SANAL BANKA ÜZERİNDEN DOLANDIRDILAR

ABD Adalet Bakanlığı, Potapenko ve Turogin’in dünyanın dört bir yanındaki kişileri, kripto para madenciliğinde kullanılan “HashFlare” isimli sistem üzerinden sahte ekipman kiralama vaadiyle ve Polybius adlı sanal bankaya yatırım yapmaları halinde kar sözü vererek dolandırmakla suçlandıklarını bildirdi. Potapenko ve Turogin’in satın aldıkları en az 75 gayrimenkul ve 6 lüks aracı da paravan şirketler aracılığıyla akladıkları tespit edildi.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.