DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Eskişehir’de Balıkçılık ve Saklama İpuçları

Eskişehir’de balıkçılık ve saklama ipuçlarıyla taze ve lezzetli balıklar hazırlayın. Balık tutma ve saklama tekniklerini öğrenin, keyifli av deneyimleri yaşayın.

23.04.2025
A+
A-

Balık Saklama Süreleri ve Yöntemleri

Balıkçı Oruç Akkol, özellikle sıcak havalarda balıkların nasıl korunması gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı. Balığın bozulma süresi, saklama yöntemine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösteriyor. Akkol, “Evde balık, normal buzdolabında sadece bir veya iki gün dayanabilir. Daha uzun süre saklamak isteyenler ise derin dondurucu kullanmalı” diyerek, saklama sürelerini detaylandırdı.

Balığın uygun şekilde muhafaza edilmesi halinde, dondurucuda altı ay ila sekiz ay arasında tazeliğini koruyabileceğini belirten Akkol, özellikle balıkçılık yapanlar ve evde balık tüketenler için önemli tavsiyelerde bulundu. Oruç Akkol, “Dondurucu olmayan kişiler ise balığı en fazla iki-üç gün içinde tüketmeli. Eğer balık temizlenmişse, eti daha çabuk bozulmaya başlar. Bütün haldeki balıklar ise, küçük balıklara göre biraz daha uzun süre dayanabilir” dedi.

Balık Saklama Süreleri ve Yöntemleri

Satışta En Çok Tercih Edilen Balık Türleri

Balık satışlarında en çok hangi türlerin rağbet gördüğü konusunda da bilgiler paylaşan Akkol, “En popüler olanlar ufak balıklar, özellikle hamsi ve istavrit. Bunların ardından çupra ve levrek geliyor. Ucuz ve hesaplı olması nedeniyle, küçük balıkların tüketimi daha fazla. Ramazan ayında ise satışlarda belirgin bir artış gözlenmiyor, insanlar tercih ettikleri balığı alıyor” şeklinde konuştu.

Satışta En Çok Tercih Edilen Balık Türleri

Balık Tüketimi ve Mevsimsellik

Akkol, son olarak vatandaşlara şu çağrıyı yaptı: “Balık, dört mevsim tüketilebilen sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Yaz veya kış fark etmez; balık her zaman tüketilebilir. İnsanlarımız balık yemekten çekinmemeli. Balık, ağır bir yemek değildir ve her zaman taze bulunabilir. Tüketim açısından mevsimsel bir sınırlama yoktur, her zaman sofralarımızda yer almalı.”

Balık Tüketimi ve Mevsimsellik

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.