DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Eski İş Ortakları Arasında Tartışmalı Saat Davası

Eski iş ortakları arasında yaşanan tartışmalı saat davası, ticari ilişkilerin çalkantılı yanlarını gözler önüne seriyor.

28.03.2025
A+
A-

İş dünyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Hamdi Y. (52) ile Tarhan T. (45) uzun yıllardır iş ortaklığı yapmış ancak aralarındaki ilişki, 2023 yılında Ümraniye Esenşehir Mahallesi’nde meydana gelen bir olayla bozuldu. Hamdi Y., Tarhan T.’nin kendisine ait, özel olarak üretildiğini iddia ettiği yaklaşık 3,5 milyon liralık bir saati çaldığını öne sürdü. Bu iddialar üzerine Hamdi Y., Tarhan T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarhan T. ise suçlamaları reddederek, saatin aslında babasından miras kaldığını savundu. Olayın ardından Anadolu Adliyesi 91’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada, Hamdi Y. ifadesinde şu açıklamaları yaptı: “Sanıkla ortak değildim, iş birliğim vardı. Olay tarihinde Tarhan T. ve çalışanları benim binamda kiracıydılar.”

Hamdi Y.’nin avukatı da duruşmada önemli noktalar dile getirdi. Avukat, “Daha önce dosyaya sunduğumuz tüm yazılı belgeleri ve şikayetlerimizi tekrar etmekteyiz. Sanık için verilen mazeret talebinin reddedilmesini talep ediyoruz. Şu anda sanık Türkiye’dedir. Sanık, sosyal medya hesabından, müvekkile ait iş yerinden yaklaşık bir saat önce paylaşım yapmıştır. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘MÜVEKKİLİME BABASINDAN MİRAS KALMIŞTIR’

Sanık Tarhan T.’nin avukatı ise müvekkilinin durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Müvekkilim şu an Kazakistan’dadır ve yerleşim yeri de orasıdır. Müvekkilimin mazeretine dair uçuş bilgisini dosyaya sunduk. Suça konu olan saat, müvekkilime babasından miras kalmıştır. Mahkeme gerekli görürse, saatin bir sonraki celse getirilmesini sağlayabiliriz. Müvekkilim savunmalarından sonra ek savunmalar da yapacaktır.”

Mahkeme, Tarhan T.’nin bir sonraki duruşmaya katılmaması durumunda zorla getirilme kararı çıkarılmasına, ayrıca sanığın savunması alınmadığı için yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Duruşmanın 23 Ocak’ta yapılan oturumunda, Tarhan T.’nin beraatine hükmedildi. Mahkeme, açıklanan gerekçeli karar metninde, Tarhan T.’nin üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.