DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Eski iPhone modelleri için ücretsiz onarım müjdesi!

05.10.2019
A+
A-

Apple, kendi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada bazı iPhone 6s ve 6s Plus cihazlarının bileşen arızası nedeniyle açılmadığını dile getirdi. Bu soruna parmak basmak isteyen Apple, eski iPhone modelleri için ücretsiz onarım programına başladığını ifade etti.

İlgili telefonlarda yaşanan açılmama durumu, genellikle aniden yaşanan bir problem olarak kullanıcıların iPhone deneyimine ket vuruyor. Buna ek olarak Apple, hangi parçaların arızalanmaya eğilimli olduğunu söylemedi. Peki, hangi tarihler arasında yer alan cihazlar bu programdan yararlanabilecek?

Teknoloji firmasının verdiği bilgilere göre yalnızca Ekim 2018 ile Ağustos 2019 arasında üretilen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazları bahsi geçen ücretsiz onarım programından yararlanabilecek. Cihazınızın seri numarasını programın resmi sayfasından kontrol edebilir ve kendisinin ücretsiz onarım için uygun olup olmadığına bakabilirsiniz.

Yurtdışından satın alınan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin kullanıcıları bir kısıtlama ile karşılaşabilir. Zira Apple’ın bu konudaki tavrı oldukça net. Firma yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri merkezli satın alınma işleminin başka bir ülkeden yapıldığı modellerde onarım adına bir kısıtlamanın veya sınırlamanın ilgili kullanıcıya uygulanabileceğini belirtti.

Bu kısıtlamanın Türkiye’den satın alınan modeller için uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil. Bunun dışında eğer telefonunuz ücretsiz onarım programı listesine uygunsa ve de telefonunuzu tamir ettirmek için daha önce bir ödeme yaptıysanız iade işlemleri doğrultusunda Apple ile iletişime geçebilirsiniz.

Programın süresi hakkında da konuşan şirket, eski iPhone modelleri için ücretsiz onarım fırsatının 2019’da satın alınan telefonlar adına 2021 yılına kadar devam edeceğinin altını çizdi. Ekim 2018 ile Aralık 2018 tarihleri arasındaki ürünler, 2020 senesine kadar koruma altında kalacak.

Daha fazla detaya erişmek istiyorsanız Apple’ın ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.