DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Esin Övet’in Estetik Ameliyatı Sonrası Görme Kaybı İçin Tazminat Davası

Esin Övet’in estetik ameliyatı sonrası yaşadığı görme kaybı, tazminat davası sürecini başlattı. Bu davanın detaylarını, yasal süreçleri ve benzer durumlarla ilgili önemli bilgileri keşfedin.

03.10.2024
A+
A-

Esin Övet’in Estetik Ameliyatı Sonrası Yaşadığı Görme Kaybı İçin Tazminat Davası

Gazeteci ve yazar Esin Övet, kaş kaldırma ve göz kapağı operasyonları sonrasında sağ gözünde yaşadığı görme kaybı nedeniyle estetik doktoruna tazminat davası açtı. Bu dava, İstanbul 9. Tüketici Mahkemesi’nde görülmekte olup, olayın detayları ve tanık ifadeleri dikkat çekici bir şekilde ortaya kondu.

Davada, Övet’in yakın arkadaşı model ve sunucu Ebru Şallı tanık olarak dinlendi. Şallı, Övet’in maruz kaldığı zorlukları anlatarak, “Son sekiz aydır işlerini yapamadı, depresyona girdi ve maddi zarar gördü. Duşa girdiğinde yüzme gözlüğü kullanmak zorunda kaldı. Üç ay içinde on altı kilo aldı ve fiziksel olarak ciddi bir değişim yaşadı” dedi.

2022 yılında Şişli’deki Çebi Sağlık Hizmetleri A.Ş. estetik merkezinde, Doktor Alp A. tarafından gerçekleştirilen kaş kaldırma ve göz kapağı operasyonları sonucunda, Övet’in sağ gözünde görme kaybı yaşadığı ve sol gözünün de tamamen kaybedilme riski ile karşı karşıya kaldığı iddiaları mahkemeye taşındı.

Duruşmada, hem davacı Esin Övet hem de avukatı ile davalı doktorun avukatı hazır bulundu. Tanık olarak ifade veren Ebru Şallı, durumu şöyle özetledi: “Esin, göz kapağını yaptırmak için hastaneye başvurmuştu ancak işlemler sonrasında ciddi şekilde görme kaybı yaşadı. Gazeteci olarak sabah yazması gereken yazılar oluyordu, fakat bunları yazamadı. Bu süreçte ona destek oldum, evine yemek götürdüm. Maddi ve manevi büyük bir kayıp yaşadı. İlk başta bana ameliyat olacağını söylemedi, ameliyat günü resim attı ve sonrasında kendisinden haber alamadım. Endişeyle hastaneye gittim.”

Mahkemede Dikkat Çeken İfadeler

Davacı Esin Övet, beyanlarında, operasyon sonrası gözünde kimyasal madde döküldüğünü belirtti. “Doktorum bana, zorlanacağımı ancak bu durumun geçici olduğunu söyledi; ama geçmedi. Ameliyat sonrası doktorum beni yok saydı. Türkiye’de gitmediğim doktor kalmadı, birçok doktor bana görmeyeceğimi söyledi. İlk sekiz ay boyunca gözüm yanıyordu ve saklanmak zorundaydım. Sonunda başka bir doktor bana, ‘pişmiş tavuğun başına ne gelmişse, senin de başına ondan gelmiş’ dedi” şeklinde konuştu.

Duruşma sırasında hakim, Övet’in gözünden yaş akmasına ilişkin durumun operasyon sonrası mı olduğunu sordu. Övet, “Evet, operasyon sonrası oldu” yanıtını verdi.

  • Ebru Şallı, Övet’in hastaneden taburcu olduktan sonra karanlık odada kaldığını ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.
  • Şallı, “Ameliyat sonrası durumun normal olduğunu düşündük ama Esin, gözünü kaybettikten sonra üç ay boyunca karanlık odalarda kaldı. Giderek görme yetisini kaybetti” dedi.
  • Övet’in yaşadığı bu süreç, hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük bir yıkım yarattı. Şallı, “Esin çok değerli bir gazeteci, birçok programı var. Bu süreçte işlerini yapamaz hale geldi ve depresyona girdi” diye ekledi.

Duruşmanın sonunda mahkeme, tarafların tanıklarının dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi. Esin Övet duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “İçeride de söyledik. Benim gibi çok mağdur var. İnşallah bu mahkemeler çabuk biter, herkes sağlığına kavuşur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.