DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Esad, ABD’yi Nazi rejimine benzetti

15.11.2019
A+
A-

Sputnik ve Rossiya 24’e demeç veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a ABD’nin eylemlerinin ‘siyasi haydutluk’ olarak görülüp görülemeyeceği soruldu.

Esad, “Çok doğru ifade ettiniz. Bunun nedeni sadece petrolü çalmaları değil, ABD haydut gruplara dayanan bir siyasi rejim olarak inşa edilmiş bir ülke olması. ABD Başkanı, devleti temsil etmiyor, yalnızca şirketin icra direktörü, bu direktörün arkasında yönetim kurulu var, bu kurul da devletin gerçek sahipleri olan köklü Amerikan şirketlerini temsil ediyor. Yani petrol şirketlerini, silah üreticilerini, bankaları ve diğer lobileri” yanıtını verdi.

‘ABD devlet değil rejim’

Bunu ABD yönetim sisteminin doğal bir sonucu olarak niteleyen Esad, zira ABD’nin bir devletten ziyade yönetimi kendi çıkarları için çalışan şirketler tarafından atanan bir rejim olduğunun savundu.

‘Hitler, SSCB’ye petrol için saldırdı’

Bu bağlamda ABD’yi Nazi rejimine benzeten Esad şöyle devam etti:

“2. Dünya Savaşı’nda Hitler’i SSCB’ye saldırmaya iten en önemli faktörlerden biri petroldü. Hatta bazıları, petrolün tek etken olduğunu ve SSCB’ye saldırmak için başka bir etkenin bulunmadığını söylüyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.