DOLAR 32,3060
EURO 34,8211
ALTIN 2.415,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

ERTELENMİŞ BİR KIYAMET: IN TO THE NIGHT

22.08.2020
A+
A-

GECENİN SONSUZLUĞUNA YOLCULUK

Polonyalı bilim kurgu yazarı Jacek Dukaj’ın ‘The Old Axolotl’ adlı romanından esinlenilerek yaratılan Belçika yapımı ‘In To The Night’ dizisi, aksiyon ve maceranın durmaksızın arttığı bir yapım. Başrollerinde son dönemde kaliteli yapımlarda yer alarak adından sıkça söz ettiren Türk kökenli Alman oyuncu Mehmet Kurtuluş yer alıyor. Farklı bir kıyamet hikayesini konu alan dizi 6 bölümden oluşuyor. Her bölümü izleyiciyi soluksuz bırakan yapımda heyecan ve macera katlanarak çoğalıyor. Benzer konuları işleyen yapımlardan sıkılanlar ve usananlar için ‘In To The Night’ kesinlikle biçilmiş bir kaftan. Ayrıca dizi oyuncuları, ‘In To The Night’ın yakın zamanda 2. sezon onayını aldığını kısa bir tanıtım videosuyla duyurdu.

IN TO THE NIGHT KONUSU

Gizemli bir kozmik olayın gerçekleşmesi sonucu Güneş ışınları yaşayan tüm canlıları için artık bir ölüm tehditidir. Ancak bu bilgiden dünyanın karanlık tarafında kalan insanların haberi yoktur. Bu bilgiye sahip olan Nato’da görevli binbaşı Terenzio, gece yarısı Brüksel havalimanına gelerek Moskova’ya uçacak olan uçağı hayatta kalmak için kaçırır. Her şeyden habersiz yolcular bunun bir kaçırma olayı mı yoksa gerçekten de doğa üstü bir tehlikeyle mi karşılaştıkları sorusuyla karşı karşıya kalırlar. Fakat çabuk karar vermeleri gereklidir çünkü güneşin doğmasına az bir zaman kalmıştır.

‘In To the Night’ın yaratıcısı; ‘Narcos’, ‘Hakan: Muhafız’ ve ‘Atiye’ dizilerinin senaryo ve yapım ekibinde yer alan isim Jason George. Dizinin oyuncuları arasında; Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Mehmet Kurtuluş, Babetida Sadjo, Jan Bijvoet ve Ksawery Szlenkier gibi isimler yer alıyor.

GÜNEŞİN KARANLIK YÜZÜ

Kaçırılan bir uçakta başlayan yüksel gerilimli bir mücadele kendisini kıyametten sağ çıkma savaşına bırakıyor. Uçakta yer alan insanların panik ve korkunun birlikte getirdiği baskı sonucunda yaşadıkları psikolojik çatışmalara tanık oluyoruz. Güneşe karşı başlatılan bu kaçış, bir anda yaşam ve hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.

Filmde işlenen farklı türdeki bilim kurgu konusu; aslında insanlığın hep aklında olan, işlenen ve düşündüren bir konu. Fransız sosyolog ve filozof Jean Baudrillard, ‘Neden Her Şey Hala Yok Olup Gitmedi?’ adlı kitabında; “Hemen her zaman bizim üstünde yer almadığımız, var olmadığımız bir dünya düşlemedik mi? İnsanlardan yoksun, hiçbir insani müdaheleye izin verilmeyen şiirsel bir dünya hayal etmedik mi?” der. Burada Baudrillard, insanların geçmişten günümüze dönüp dolaşıp bu konu üzerine kafa yorduğundan bahsediyor. Aksiyonu ve macerası bol olan kıyametten kaçış ya da ertelenmiş bir kıyamet senaryosu her daim izleyici çeker. Bu türün en iyi örneklerini; ‘2012’, ‘Independence Day’ ve ‘The Day After Tomorrow’ gibi kıyamet filmleriyle tanıdığımız Alman asıllı yönetmen ‘Roland Emmerich’in dev bütçeli yapımlarında görebilisiniz.

‘In To The Night’ kıyamet ve felaket türündeki yapımlara hasret kalanların beğeniyle ve heyecanla izleyecekleri güzel bir bilim kurgu dizisi.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.