DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Erkekler ilişkilerini neden gizliyor?

08.10.2020
A+
A-

Geçmişimizden önemli DNA taşıyorlar ABONE OL

Geçmişimizden önemli DNA taşıyorlar

Bu akarlar, insan evrimi boyunca bizimle bir arada yaşadılar. Evrim geçirip göç ettikçe, akarlar da bizimle seyahat etmek zorunda kaldı. Bu nedenle bilim adamları, atalarımızın nerede yaşadığını bu akarları araştırarak bulabilirler.

3 santimetrekarelik bir ciltte 2 akar vardır

3 santimetrekarelik bir ciltte 2 akar vardır

Cildimizde yaşayan 2 tür akar vardır ve bunlardan biri yüzümüzde yaşar.

Örümceklerle yakından ilişkilidirler ve cildin yağlı kısımlarında yaşayarak yağlardan ve hücrelerden beslenirler.

Karanlıkta sürünmeyi severler ve parlak ışık olduğunda hareket etmeyi bırakırlar. Araştırmaları 3 cm’de bir 2 akar olduğunu açıkladı.

Üredikleri zaman; cildin gözeneklerine veya saç köklerine yumurtalarını bırakıyorlar.

Yüzde Rosacea veya kızarıklığa neden olabilirler

Yüzde Rosacea veya kızarıklığa neden olabilirler

Yüzümüzde yaşayan akarlar zararsızdır. Bununla birlikte, sayı artarsa ​​ve yüzün belirli kısımlarında kızarıklık olan Rosacea’ya neden olursa işler değişebilir.

Daha zayıf bağışıklık sistemi ve cilt sorunları olan kişilerde semptom geliştirme riski daha yüksektir. Böyle bir durumda, doktor kaç tane akar olduğunu belirleyebilir ve buna göre ilaç yazabilir.

Az sayıda yüz akarı aslında faydalı olabilir

Az sayıda yüz akarı aslında faydalı olabilir

Çoğu akar vakası semptomlara neden olmaz. Siz farkına bile varmadan yüzünüzde haftalardır yaşıyor olabilirler. Aslında, az miktarda akarın cildimize faydası bile olabilir. Bunun nedeni, ölü deriyi temizlemeleridir.

Yüz akarlarınıza dikkat etmeniz gerektiğini gösteren işaretler

Yüz akarlarınıza dikkat etmeniz gerektiğini gösteren işaretler

Az sayıda akarın herhangi bir soruna veya semptomlara neden olma olasılığı düşük olduğundan endişelenmenize gerek yoktur. Bununla birlikte, yüzünüzde büyük bir akar istilası olursa, fark edebileceğiniz ilk şey cildin sertliğidir.

Bununla birlikte, yanma hissi, artan cilt hassasiyeti, kızarıklık, pullu veya kaşıntılı cilt veya egzama gibi diğer semptomların tümü yüz akarlarının belirtileri olabilir. Bu durumda, bir dermatolog tarafından kontrol edilmeniz gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.