DOLAR 32,2666
EURO 34,7728
ALTIN 2.401,00
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Ergin Ataman: ‘Euroleague’de sezonun oynanmaması büyük problem olur’

18.04.2020
A+
A-

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, dijital ortamda basketbolseverlerle buluştu. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Anadolu Efes taraftarı Seyfullah Yılmaz’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan Ataman, “Sosyal yalıtım dönemleri zor günler. Sonuçta hiç beklemediğimiz, alışkın olmadığımız bir hayat yaşıyoruz. İyi haberler ise Avrupa’dan gelmeye başladı.

İki üç hafta sonradan azıcık daha rahat ve huzurlu olabileceğimizi düşünüyorum. Keşke salonda olsaydık ve bu coşkuyu tatsaydık lakin bir vakit daha bekleyeceğiz. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdeki sıhhat çalışanları da büyük özveriyle bizler için çalışıyor. Kendi ailelerini deha göremiyorlar. Keza koskocoman bir risk altındalar. zaman zaman çok üzücü haberleri de izliyoruz. Ilk Olarak kulüp doktorumuz Uğur Diliçıkık elde etmek üzere tüm sağlık durumu çalışanlarımıza bir kere daha fazla teşekkür ediyorum” dedi.

“Birbirine hürmet duyan oyunculara sahibiz”

Takımda hoş bir birliktelik olduğunu belirten Ataman, “Tüm oyuncularımız kulüpte fiziksel-manevi çok huzurlular. Bu da oyunculardan yüzde yüz performans almamızı sağlıyor. Bu sayede oyuncularımız kendilerini defalarca kuytu hissediyor ve onlardan en fazla katkı alıyoruz. Tatmin Edici süre veremediğimiz oyuncularımız bile takıma katkı sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bu durumda bütün Anadolu Efes Spor Kulübü ailesinin de katkısı var. Transferleri yaparken sadece oyuncuların yeteneklerini değerlendirmiyoruz. Oyuncularımızın basketbol kapasitelerinin yanı sıra uygunluk kapasitelerini de dikkate alıyoruz. Yeni bazı kurduğumuz için bu husus bizim için çok önemliydi. Ne mutlu ki bu uyumumuz artarak devam ediyor. Birbirine hürmet duyan oyunculara sahibiz” ifadelerini kullandı.

“8’li Final senaryosunun uygulanacağını düşünüyorum”

Koç Ataman, Euroleague’in kalan maçları ile ilgili düşünceleri ise şu şekilde aktardı:

“Benim hissiyatım, Avrupa’da gidişatın olumlu gitmesi nedeniyle Euroleague’in Temmuz ayında oynanacağı yönünde. Natürel ki bu maçlar yüzde 99 seyircisiz oynanacak. Çünkü bilhassa takımların sürekli gezi halinde olması riskli. Euroleague’in öngörüsü tüm takımları en risksiz bir şehre toplayıp orada kalan 6 sıradan sezon maçını oynatmak, ondan sonradan da 8’li Final planlamak. Bana tarafından en olası senaryo bu. Şehrin açıklanmasının da Mayıs ayında yapılacağını düşünüyorum. İstanbul’u bu açıdan güç görüyorum. Tahminim Almanya’da bir şehirde oynanabileceği yönünde. Zaten Final Four için de hazırlıkları vardı. Kısaca 8’li Final’in Final Four’un yapılacağı şehirde yapılacağı düşünüyorum. Bu sezonun oynanmaması ise koskocoman problem olur.”

“Basketbol Süper Ligi’nin oynanmaması büyük kayıp olur”

Ataman, Basketbol Süper Ligi’nin kalan dönemi hakkında ise “zaman zaman medyada Basketbol Süper Ligi’nin oynanmayacağı, bir takım takımların oyuncularının sözleşmelerini feshettiği yönünde haberler alıyoruz. Basketbol şu an ülkemizde futbol kadar izlenen bir branş. Eğer futbol maçları oynanıp Basketbol Süper Ligi maçları oynanmazsa bu durum, Türk basketbolu için büyük kayıp olur” yorumunu yaptı.

“Oyuncularımızın tümü sezonun geri kalan dönemi için çok kararlılar”

Bu süreçten sonradan oyuncuların üzerinde psikolojik olarak bir etki olabileceğini açıklayan Ataman, “En büyük etken psikoloji olacak. Oyuncularımızın motivasyonu fazla kritik olacak. Bu yüzden oyuncularımızla sürekli konuşuyoruz. Hepsinin şu an çok kararlı olduğunu görüyoruz. bedenen bakıldığında her şey eşit olacak. Biz şimdi Euroleague’in lideriyiz, ligin en iyi basketbol oynayan takımıyız. Oyuncularımız natürel ancak bu durumdan etkilendiler. Fakat fazla kararlılar. Bütün oyuncularımızın motivasyonunu çok yüksek görüyoruz. Kendimizi mental olarak hazırlanmış tutuyoruz” dedi.

“Anadolu Efes en profesyonel kulüp”

Deneyimli çalıştırıcı, kulübün aktarma stratejileri ve takım yapısını da överken, “Anadolu Efes Spor Kulübü transfer ilk önce almak üzere tüm alanlarda en profesyonel kulüp. Oyuncularla ilgili kararı ekip olarak alıyoruz. Oyuncularımızdan azami verim alabilmek için de onlara serbestlik tanıyoruz. Bu konuda oyuncularımı anlamaya çalışıyorum. Kendimi onların yerine koyabiliyorum. Oyuncularımızın sorunlarının çözülmesine de tezgâhtar olmaya çalışıyorum. Oyunculara bir arkadaşlarıymış gibi yaklaşıyorum” şeklinde konuştu.

“En çok Bayern Münih ve Real Madrid maçlarından keyif aldım”

Ataman, bu sezon unutamadığı maçları ise şu şekilde anlattı:

“Bu sezonla ilgili iki maç anlatmak istiyorum. Birisi kendi sahamızda oynadığımız Bayern Münih maçı ve Shane Larkin’in Euroleague sayı rekorunu kırması. Bunu bizlerle ve taraftarlarımızla heyecan içinde yapıyor olması ve salındaki atmosfer müthişti. Maçı zaten kazanmıştık lakin son dakikalardaki Larkin’in performansı ve buna taraftarın katılımı harikaydı. Son yıllarda basketboldaki en büyük görsel şovlardan biriydi. başkaca Real Madrid’i deplasmanda yendiğimiz karşılaşma en keyif aldığım maçlardan bir tanesiydi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.