DOLAR 32,2390
EURO 34,7805
ALTIN 2.441,41
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ergen cildine yol gösterin: Akneler ile içten yöntemlerle savaşmak

04.05.2020
A+
A-

Akne

Akne

Akne , birçok gencin bir noktada yaşayabileceği yaygın bir cilt sorunudur. Bunlar, yağ ve sebumun fazla üretimine neden olabilecek hormonlardaki bir değişiklikten kaynaklanabilir. Çok artı yağ ve sebum üretildiğinde, artı yağ, ölü deri hücreleri ve bakteriler ile beraber cildinizin gözeneklerini tıkayabilir.

Siyah nokta

Siyah nokta

Siyah nokta, cildinizin gözenekleri ölü deri hücreleri, yağ ve bakterilerle tıkandığında ortaya çıkar. Tıkanmış gözenekler havaya maruz kaldığında oksitlenir ve kararırlar.

Günlük temizlik

Günlük temizlik

Cildin yüzeyinde yağ, deri hücreleri ve sebum birikmesini durdurmak için genç cilt günlük olarak temizlenmelidir. Bu birikim cildinize zarar verebilir. Cildin yeni oluşabilecek aknelerden uzakta durmasına yardımcı olmak için benzoil peroksit ya da salisilik asit ile formüle edilmiş nazik bir arıtıcı kullanın. Cildi pak, nemli tuttuğunuzdan ve defalarca SPF uyguladığınızdan muhakkak olun.

Peeling

Peeling

Ölü cilt hücreleri cildin yüzeyinde birikebilir ve gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir, bu nedenle cildinizin yüzeyini peeling kullanarak düzenli aralıklar ile ölü deri hücreleri ve bakterilerden arındırmalısınız. Sert, grenli dokulara sahip ürünler ya da kum veya kristallerle formüle edilmiş ürünlerle ovmaktan kaçının, çünkü bunlar cildinizi tahriş edebilir. Ölü cilt hücrelerini çıkarmaya ve cildinizin gözeneklerini engelleme şansını azaltmaya yardımcı olabilecek glikolik asit ile formüle edilmiş bir ürün kullanın.

Tonik

Tonik

Jurnal cilt bakım rutininizde bir tonik göstermek, cildinizin yüzeyindeki artı yağı gidermenize tezgâhtar olur, bu da cildinizin daha temiz görünmesini sağlar. Cildinizi temizledikten sonradan, kalan fazla yağı gidermek için hafif bir tonik kullanın.

Nemlendirin

Nemlendirin

Cildiniz ne değin yağlı olursa olsun, nemlendirilmesi gerekir. Nemlendirme, hem sabah keza de akşam ahenkli cilt rutininizin bir parçası olmalıdır. Cildinizi nemlendirmeye yardımcı olmak için komedojenik olmayan nemlendiricilerden yararlanın. Cildinizi güneşten korumak için SPF 15 ya da daha yüksek bir ürün kullanmanız fazla önemlidir. Dış mekandayken cildinizi her zaman koruyun.

Kil maskeleri

Kil maskeleri

Cildinizin yüzeyindeki pozitif yağı ve kirleri gidermek için haftada bir ya da iki kez kil maskesi kullanmaya çalışın. Bazı kil maskeleri bununla beraber görünür gözeneklerin görünümünü azaltmaya da tezgâhtar olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.