Erdoğan’ın Malazgirt ve Ahlat Programı: Ecdadın İzinde Türkiye İçin Yeni Adımlar
Erdoğan’ın Malazgirt ve Ahlat programıyla ecdadın izinde Türkiye için yeni adımlar ve vizyonu keşfedin.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek etkinliklere katılacağını bildirdi. Duran, Erdoğan’ın Ahlat’taki programına katılımını ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin de aynı şehirde toplanacağını duyurdu.
Erdoğan, 26 Ağustos Salı günü Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda vatandaşlarla buluşacak. Duran’ın paylaşımında, “Cumhurbaşkanı’mızın altını çizerek belirttiği üzere, ‘Ecdadımızın izinde aynen yürüyeceğiz, bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkacağız.’” ifadeleri yer aldı. Bu sözlerle Anadolu’yu vatan yapan kahramanlar, şehitler, gaziler ve gönül sultanları için rahmet ve şükran dile getirildi.
Etkinlik takviminin önemi ise şu şekilde öne çıktı: Erdoğan’ın Malazgirt’teki görüşmeleri ve Ahlat’taki programların, hem tarih vurgusunu hem de güncel siyasi toplantıları bir araya getirmesi planlanıyor.