DOLAR 32,3683
EURO 34,6988
ALTIN 2.391,85
BIST 10.170,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Erdoğan Wall Street Journal’a makale yazdı

15.10.2019
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine göre makalesinde, “Diğerleri harekete geçmekte başarısız olunca Türkiye adım attı” başlığını kullanan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’nın sebebine ilişkin olarak da, “Uluslararası toplumun harekete geçmeyeceği sonucuna vardık ve Suriye’nin kuzeydoğusu için bir plan geliştirdik” dedi.

“Görevimiz, eş zamanlı olarak PKK ve DAEŞ bağlantılı gruplar ile mücaledele etmektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim açımızdan, terör gruplarıyla ilintili olanlar dışındaki bütün Suriye vatandaşları eşittir. Suriyeli Kürtler ve PKK’nın özdeşleştirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Erdoğan, Arap Birliği’nin Türkiye’nin başlattığı harekata karşı aldığı kararı eleştirerek, “İç savaşı durdurmak için hangi siyasi girişimleri desteklediler? İnsani krize son verme çabalarına ne kadar katkıda bulundular?” sorularıyla tepkisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklamaları Arap halkının gerçek görüş ve düşünceleri yansıtmayan Arap Birliği’nin meşruiyeti yoktur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.