DOLAR 32,5250
EURO 34,7743
ALTIN 2.406,30
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Erdoğan: “Tedbirleri uygulamaya devam etmemiz gerekiyor”

28.04.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Hastalıktan yakamızı kurtarmak için tedbirleri uygulamaya devam etmemiz gerekiyor. 65 yaş üstteki ve 20 yaş altının haftalardır dışarıya çıkamadığını unutmuyoruz. Kimi zaman 4 güne dek varan yasakların insanımızın için ne çağrıda bulunmak olduğunu görüyoruz. Hayatı bnu derece sınırlandırmanın ülkemize maliyetinin farkındayız. Oysa bu süreçte fedakarlık yapmaz ve salgını diğer ülkelerle aynı zamanlı olarak geride bırakmazsak daha büyük bedeller ödeyeceğimizi biliyoruz.

Takriben 1.5 ayı bulan bu dönemde metanetle davranan 83 milyon vatandaşımızın parça başına şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum.

Salgın döneminde sağlık hizmetlerini en üstteki düzeyde tutmanın yanı sıra, her kesimden vatandaşımızın bu süreci atlatmasını sağlamaya çalıştık. İki farklı grup halinde 4.4 milyon haneye 1000’er lira nakit desteği sağladık. Esnaftan, sanayiciye değin gerçek kesimin bütün taraflarını rahatlatacak çok sayıda yardım paketini uygulamaya koyduk.

Ekonomik istikrar kalkanı dahilinde açıkladığımız desteklerin tutarı 200 milyar lirayı buluyor. Eskiden Türkiye bu cins büyük kaynaklar, batan bankalar ve nedensiz krizlerin bedelini ödemek için kullanırdı. Bu milletin ve ülkenin refahı, huzuru ve istikbali için harcanan her kuruş içten yere gitmiş demektir. Salgın tedbirlerini kaldırdıkça inşallah imal çarkları tam sürat dönmeye, halkımızın ve devletimizin kasası tekrar dolmaya başlayacaktır.

Devlet ve halk olarak her zaman birlikte gereken iradeyi gösterip, fazla çalışarak bu tarihi fırsatı değerlendirmekte kararlıyız. Ülkemizin son 18 yılında yapılan ve cumhuriyet döneminin tamamını kapsayan başarılarının mimarı olan AK Parti olarak bu süreci de başarıyla atlatacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.