DOLAR 32,4413
EURO 34,7704
ALTIN 2.396,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Erdoğan: Faizi tek haneye indireceğiz

09.09.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;
Ülkemizi Suriye ve Irak sınırları boyunca kuşatmak isteyen sinsi oyunu önemli ölçüde bozduk. Suriye sınırını büyük ölçüde güvenlik altına aldık. 

Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz. 

Eğer destek verilmezse ülkemizdeki Suriyelilerin ve İdlib’dekilerin önünü alamayız. 

1 milyon insanı iskan edebilmek için tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmeliyiz. Eylül ayı bitmeden fiilen güvenli bölgeyi başlatmış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çare kalmayacak. Terör örgütü ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli kardeşimize güven vermiyor. Bu tecrübeyi Afrin’de de yaşadık.

 
Fırat’ın doğusunda Suriyeli kardeşlerimizle bir huzur ve güven alanı oluşturmakta kararlıyız. Bu mesele Türkiye için hayati bir sorundur.

Bizi bölmek parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 

“GELECEK BİR ASIRIMIZ BUNA BAĞLI”

Sorunları kaşıyarak Türkiye’yi yeniden kendi içine kapatmaya çalışıyorlar. Milletimizin çok daha büyük desteğine ihtiyacımız olan bir sürece giriyoruz. Türkiye’nin şu anda verdiği mücadele o kadar önemli ki gelecek bir asırımız buna bağlıdır. 

Bunun için ne kadar güç gerekiyorsa onu kullanmakta kararlıyız. Milletimizin zenginliği olarak gördüğümüz farklılıklarımıza saldırıyorlar. Türkiye’yi tekrar kendi içine kapatmak istiyorlar.

Bizde Sünnilik Alevilik diye bir ayrım var mı? Sünnisiyle Alevisiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, indireceğiz. Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon o da tek haneli rakamda bitmiş olacak.

Göreve geldiğimizde savunma sanayinin yüzde 20’si yerliydi. Şimdi yüzde 70’i yerli.

Nisan ayında S-400’ler Türkiye’ye yerleşmiş oluyor. Bu da gösteriyor ki Türkiye öyle yol geçen hanı değil. Şu an savaş uçaklarımızı üretmenin gayreti içindeyiz. 

250 km menzili olan Som füzesini biz ürettik. Müttefiklerimiz bu füzeleri vermiyordu.

 
Cari dengemizde yıllık bazda fazla vermeye başladık.

Bugün Malatya’da toplam maliyeti 1 katrilyon 20 trilyon olan 109 eserin açılışını yapıyoruz. Bugüne kadar Malatya’ya 21 katrilyon yatırım yaptık.

Eski stadın yerini millet bahçesine dönüştürüyoruz. İhalesi yapıldı. Yakında inşası yapılacak. 

Diyarbakır’da evlatları dağa kaçırılan anneler HDP il  teşkilatı önünde çocuklarını bekliyor. Ey PKK terör örgütünün desteklediği HDP, siz 14-15 yaşındaki çocukları kaçırmak suretiyle ne yapacağınızı zannediyorsunuz. Siz insanlıktan nasibinizi almamışsınız.

Erdoğan çok sert konuştu! Bunlar ikiyüzlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.