DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Erdoğan: Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz

26.08.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü etkinlikleri için Ahlat’ta halka hitap etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Malazgirt zaferinin ülkemiz ve milletimiz için kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Demiri demirle dövenlerin, Anadolu’yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik etmek için bir kez daha Ahlat’tayız. Mevlam bizleri son nefesimize kadar şehitlerimizin kutlu yolundan ayırmasın. 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Haluk Dursun hocamıza da rahmet diliyorum. Haluk Dursun hoca hep ‘Ahlat’ı görmeden tarihi anlayamazsınız’ derdi. Rahmetli Haluk Dursun hoca bize Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırtmama vazifesi verdi. Kaptırtmayacağız.
Evlatlarımıza tarih şuuru kazandırma konusunda hala büyük eksikliklerimiz var. Gençler Ahlat’ı, Malazgirt’i yeterince tanımıyor. Malazgirt’i, Ahlat’ı görmeden Türkiye’yi tanıyorum demeyin. Burası Anadolu’nun kapısı, Türkiye’nin tapusudur.

​Ahlat’ta 10 dönüm arazi üzerine 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz. Birileri rahatsız olsa, engellemeye çalışsa da bu otağı ilçemize kazandıracağız. Ahlat’ta külliyenin yanına butik birkaç otel de yapacağız.

“BİZE KEFEN BİÇENLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ata sporlarımıza da öyle sahip çıkacağız. Ata sporlarımızı insanımıza tanıtacak birçok proje yaptık, özellikle Okçular Vakfı çok kıymetli çalışmalar yapıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan dünya göçebe oyunlarının ev sahibi Türkiye olacaktır. Böylece Türk dünyasından kardeşlerimizle bir araya gelme imkanı bulacağız. Okçular Vakfımız gerçekten güzel bir çalışma ortaya koydu. 
Hiç kimsenin bizi bölmesine, 82 milyonun fertleri arasına nifak tohumları ekmesine fırsat vermeyeceğiz. Malazgirt’te tüm dünyaya Anadolu’nun ebedi ve ezeli yurdumuz olduğunu haykırdık. Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Ne Haçlı artıklarının ne Bizans heveslilerinin ne PKK denilen kendini bilmezlerin, bizimle hedeflerimiz arasına girmesine izin vermeyeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.