DOLAR 32,3742
EURO 34,7257
ALTIN 2.399,00
BIST 10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Engin Günaydın’dan yıllar sonra olay ‘Burhan Altıntop’ itirafı!

06.10.2022
A+
A-

2005’ten beri Eski Foça’da yaşadığını belirten Engin Günaydın, “Vavien’in bazı senaryolarını burada yazdım. Çünkü çok sakin ve dingin bir yer. Sinemanın sakin ruh dünyasını barındırıyor. Orada yazmak daha kolay oluyor. Yazı yazarken kalp ritminiz, yazının ritmine uyması gerekiyor.” dedi.

Bir döneme damgasını vuran ‘Avrupa Yakası’nda ‘Burhan Altıntop’ karakterini canlandıran usta oyuncu, “Üzerinden 15 yıl geçti. Bazı bölümlerini hatırlamıyorum bile. ‘Bu sahneyi ne zaman oynadım’ dediğim zamanlar oluyor. Çünkü dizi süreleri çok uzundu. Gerçekten bazı sahneleri hatırlamıyordum. Dizi 40 dakika ile başlamıştı sonra 130 dakikaya çıktık. Eskiden bir gün çalışıyorduk, sonra bir baktık dört gün çalışır olduk.” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı’nın ‘Burhan Altıntop’ karakterinin üzerine ‘yapışması’yla ilgili soruları karşısında Engin Günaydın şu yanıtı verdi:

“İlk zamanlar aslında bu durumdan pek hoşlanmıyordum ve korkuyordum da. Rol üzerime yapışacak ve ‘Dallas’ın ‘Ceyar’ı gibi olacağım ve başka bir rol canlandıramayacağım diye. Ardından başka türlü işler yaptım, başka türlü seyircilerle buluştum. Yönümü çevirdim. Sonrasında yaş ilerledikçe rolün havasını atmaya başladım. (Gülüyor) Gülse’nin yazdığı bir karakter. Komedi performanslarında senarist ile oyuncunun beraber çalışması çok önemli. Birbirimizi çok destekledik. Metni birebir oynadım.”

‘Burhan Altıntop’ karakteriyle ilgili kendisine çok sayıda mesaj geldiğini belirten Günaydın, “Psikolojisine iyi geldiğini söyleyenler var. Birçok hastalığı yendiğini söyleyenler var. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Çok güzel bir dönemdi. Her şeyin çok pozitif olduğu günlerdi. Keyfimiz yerindeydi.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.