DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

Engelleri aşarak hayata tutunan Şükrü Alptekin’in ilham verici hikayesini keşfedin. Azmin gücüyle başarıya nasıl ulaştığını öğrenin.

12.04.2025
A+
A-

DHA Bingöl’ün merkezine bağlı Maden Sokağı’nda yaşayan 64 yaşındaki Şükrü Alptekin, küçük yaşlarda kemik iltihabı teşhisi konulduktan sonra sağ bacağından engelli kaldı. Ancak, tüm zorluklara rağmen ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

7 ÇOCUĞUNU AYAKKABI BOYACILIĞIYLA BÜYÜTTÜ

Alptekin, 6 yaşında geçirdiği zorlu bir süreçle hayatına yön veren kemik iltihabı teşhisi sonucunda ortopedik engelli hale geldi. Yıllar geçtikçe, hayata olan bağlılığı ve azmi sayesinde 4’ü kız, 7 çocuğunu ayakkabı boyacılığı yaparak büyüttü.

5 METREKAREDE ÇALIŞIYOR

Yaklaşık 5 metrekarelik küçük bir dükkanda boyacılık yaparak, üç erkek çocuğunu evlendiren Alptekin, bu süreçte yaşadığı zorlukları şöyle dile getirdi: “6 yaşımda ayağıma kronik ‘osteomiyelit’, yani ayakta çürüme hastalığı teşhisi konuldu. Ortopedik engelliyim ve engelli raporum var. Buna rağmen hiç kimseye muhtaç olmadan çalışmaya devam ediyorum.”

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

“3 OĞLUMU DA BOYACILIK YAPARAK EVLENDİRDİM”

Kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmenin gururunu yaşayan Alptekin, hayat hikayesini şu sözlerle aktardı: “1972 yılında Genç ilçesine bağlı Sivan köyünden Bingöl merkeze yerleştim. Boyacılığa başlamadan önce inşaat işlerinde sıvacılık yaptım, ardından sebzecilikle uğraştım. Şimdi ise ayakkabı boyacılığı yapıyorum.”

Bingöl’de ayakkabı boyacılığı genellikle 30-40 TL arasında ücretlendirilirken, Alptekin ekonomik zorluklar ve vatandaşların içinde bulunduğu durumdan dolayı bu hizmeti yalnızca 10 TL’ye sunuyor. Ortopedik engelli olmasına rağmen, işine olan bağlılığı ve azmiyle dikkat çekiyor.

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

“7 çocuğum var; 4’ü kız, 3’ü erkek. 3 oğlumu da boyacılık yaparak evlendirdim. Allah’a şükür, evleri var ve kira ödemiyorlar. 2 oğlum hastanede çalışıyor, diğer oğlum ise tekstil sektöründe. Hepsi kendi geçimlerini sağlıyorlar. Bugüne kadar hiç kimseden iş istemedim, hep kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım ve hala da çalışmaya devam ediyorum,” diyerek yaşam mücadelesini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Diğer Kaynak: Ensonhaber

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

Engelleri Aşarak Hayata Tutunan Şükrü Alptekin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.