Engelleri Aşan Hikmet: Kayseri’de Sıradışı Bir Yaşam ve Hayallerin İzinde
Kayseri’de engelleri aşan bir yaşamın ilham verici hikayesi ve hayallerin peşinde sürükleyici bir yolculuk.
Kayseri’de serebral palsiyle dünyaya gelen, iki üniversite mezunu ve iki kitap kaleme alan 30 yaşındaki Hikmet Ekiz’in yaşam öyküsü, azim ve dayanışma ile şekillendi. Anne karnındaki tanıdan başlayarak zorluklarla yoğrulan yolculuğunda, ilkokulu tamamlayamadığı dönemde dahi umudunu kaybetmedi ve fizyoterapisti Tahir Keskin’in teşvikiyle eğitime yeniden sarıldı.
Keskin’in desteğiyle eğitimine devam eden Ekiz, ilkokul, ortaokul ve liseyi açık öğretim üzerinden bitirdi. Erciyes Üniversitesi ya da benzeri bir kuruma değil, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinden mezun oldu. Bu süreçte kendi yaşamını temel alan iki kısa film ve iki kitap kaleme alarak engellilerin istihdamına dikkat çekmeyi amaçladı.
İŞKUR kapsamında haftanın üç günü Talas Kaymakamlığı’nda görev yapan Ekiz, hayatını değiştiren kilit anını AA muhabirine şu sözlerle özetledi: “Fizyoterapistim Tahir Keskin, eğitimine dair hayallerimi hatırlattı ve bana inanmamı öğütledi. O an dönüp kendime bakabildiğim, pes etmeden ilerlediğim bir döneme giriyorum dedim.”
Ekiz’in aile ve arkadaşlarının desteği, azimle birleşti ve iki üniversiteyi bitirirken hayallerini de büyüttü. “Engel diye bir şey yoktur, engel olanlar vardır” sözünü hayatının merkezi haline getiren genç, yazarlık ve tiyatro alanlarında da üretmeye devam etti. Kitapları ve senaryolarıyla engellilerin istihdamına odaklanan çalışmalarını sürdürürken, gelecekte bir dernek kurmayı, engelliler için özel kafeler ve Meclis’e kadar uzanan bir etki kurmayı hedefliyor. Hayallerinin sonsuz olduğuna inanan Ekiz, bu hedeflerini adım adım gerçeğe dönüştürmeyi sürdürüyor.
Kaynaklar: AA / Muhammed Kısır – Kültür-Sanat; Haberler.com