DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Enerji Bakanı: Yerli Otomobilde Kullanılacak Lityumu Türkiye’de Üreteceğiz

12.10.2020
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli otomobil ve yerli otomobilde kullanılacak ekipmanlarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez’in açıklamalarına göre yerli otomobilin bataryasında kullanılacak lityum, ithal edilmek yerine Türkiye’de üretilecek.

“Türkiye’de ilk defa lityum üretimine başlayacağız. Pilot tesiste lityum üretimini sağlamış olacağız. Bu tesisten sonraki planımız daha yüksek kapasiteli bir tesis hayata geçirmek.” ifadelerini kullanan Bakan Fatih Dönmez, konuyla ilgili olarak TOGG ile de görüştüklerini belirtirken şu şekilde konuştu.

togg batarya

“Kendilerine, bataryada kullanılacak lityumun teminini yapabileceğimizi söyledik. 500 gram cevherden 0,1 gram lityum çıkaracağız. İthal ettiğimiz bir ürünü Türkiye’de üretir hale geleceğiz. Üretilecek lityum karbonatın tonu 20 bin dolar.

Yerli otomobilin üretileceği TOGG fabrikasının temel atma töreni, geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşmişti. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde fabrikanın 2021 sonu ya da 2022 başında faaliyete geçmesi, 2022 yılında da ilk TOGG modellerinin banttan inmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.