DOLAR 32,2008
EURO 35,0203
ALTIN 2.522,04
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

En iyi 10 laptop işlemcisi! Taşınabilir baskı Günümüzde en iyi 10 laptop işlemcisi hangileri? AMD ve Intel rekabetinin yaşandığı laptop işlemcileri…

26.06.2020
A+
A-

Günümüzde bir dizüstü bilgisayarın fiyatı, benzer performansı verebilecek olan masaüstü modellerden daha pahalı olabiliyor. Fakat dizüstü bilgisayarların geliştirme ve imal maliyeti daha yüksek olabiliyor. Oysa yine de en süratli laptop işlemcileri incelendiğinde, masaüstü modellerine göre geride olduğu görülüyor.

yine de günümüzde dizüstü bilgisayarlar çoğu ihtiyacı karşılıyor. Daha eksik yer kaplaması, taşınabilir olması, meslek için üretilmesi vb. birçok konu, dizüstü bilgisayarları ayrıcalıklı konuma getiriyor.

Bu modeller için üretilen donanımın neden daha az performans verdiği düşünülebilir. Buna birçok sebep sunulabilir. Ancak başlıca sebepler olarak dizüstü işlemcilerinin daha az enerji harcaması ve daha minik olması gösterilebilir. Çünkü masaüstü bilgisayarlara ait işlemcilerin TDP (Thermal Desing Power) yani ısıl tasarım gücü daha az oluyor. Hem daha küçük alanlarda işlemlerin yapılması da zorlama olabiliyor.

Ön bilgilerin arkasından en iyi 10 laptop işlemcisi sıralamasına başlayalım. Listemizde hem Intel ayrıca de AMD işlemciler bulunuyor. İki firmanın işlemcileri arasındaki rekabet büyükçe. Ilave olarak, modeller hakkında esas özelliklere de her modelin başlığı aşağı bulabilirsiniz.

10. Intel Core i9-9980HK 

En iyi 10 Laptop işlemcisi listemize bir Intel modeliyle devam başlıyoruz. FCBGA1440 soket tipini kullanan işlemci, 8 çekirdeğe ve 16 meslek parçacığına sahip. İşlemci, 2.4 GHz esas alıştırma hızına ve 5.0 GHz turbo alıştırma hızına sahip. İşlemcinin, 45 W TDP değeri bulunuyor. Bu model de 14 nm fabrikasyon sürecine sahip.

DDR4 – 2666 MHz ve LPDDR3 – 2133 MHz desteği yer alan işlemci, maksimum 128 GB RAM’i destekleyebiliyor. 2019’un ikinci çeyreğinde piyasaya meydana çıkan model, yapılan performans testinde 15.560 puan aldı. Listede 11. olan Intel Core i7-10875H, performans testinde 15.520 puan aldı. İki model aralarında yalnızca 40 puan fark bulunuyor.

1 2 3 4 5 6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.