DOLAR 32,5728
EURO 34,9054
ALTIN 2.440,46
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

En fanatik taraftar Trabzonspor’un

02.05.2020
A+
A-

ABD merkezli sosyal ağ araştırma platformu San Baas Media, twitter üzerinden 23 Mart’ta taraftarlara karşın bir anket başlattı. Turnuva gibi gerçekleşen ve 4 öbür kategoride toplam 64 takımın taraftarlarının yarıştığı oynama bugün tamamlandı. Türkiye’den Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yer aldığı oylama, ‘Dünyanın en fanatik taraftarı kim’ sorusuyla başladı.

A Grubu’nda bulunan Galatasaray, grup finalinde Hindistan’ın Kerala Blasters ile karşısında karşıya geldi. 222 bin 216 oy kullanılan finalde Hindistan ekibi, yüzde 52.8’lik oy oranıyla grubu lider tamamlamıştı. B Grubu’nda ise Fenerbahçe ve Trabzonspor yer aldı. Fenerbahçe, yarı finalde Corinthians’a elenirken, Brezilya ekibi finalde Trabzonspor ile karşılaştı.

Bordo-mavililer, 171 bin 905 oy kullanılan grup finalinde, Corinthians’ı yüzde 50.5 oy alarak geçti. C Grubu’nda Türkiye’den herhangi bazı yer almazken, finalde İtalya’nın Juventus ve Arjantin’in Boca Juniors ekipleri karşı karşıya geldi. 114 bin 16 oy kullanılan grup finalinde Boca Juniors, Juventus’u yüzde 61.3’lük oranla geçerek grubu zirvede bitirdi. D Grubu’nda bulunan Beşiktaş ise finalde Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli ile karşılaştı. 216 bin 661 oy kullanılan final mücadelesinde siyah-beyazlılar, yüzde 50.4 oy oranıyla rakibini geçti.

Finalde rekor oy kullanıldı

Trabzonspor sanki finalde Hindistan ekibi Kerala Blasters ile eşleşirken, Beşiktaş ise Arjantin temsilcisi Boca Juniors ile karşı karşıya geldi. 297 bin oy kullanılan mücadelede Trabzonspor, Kerala Blasters’i yüzde 50.8’lik oy oranıyla geçen taraf oldu ve adını finale yazdırdı.

Öteki yarı final mücadelesinde ise 328 bin 550 oy kullanıldı. Bu oylamada Beşiktaş, Boca Juniors karşı yüzde 51.6’lık oy oranıyla finale kalan takım oldu. Dünya üstünde 64 takımın yer aldığı turnuvada Türk finali oynandı. 25 Nisan’da başlayan ve 1 hafta süren oylamaya rekor katılım gerçekleşti. 454 bin 151 oy kullanılan final karşılaşmasında Trabzonspor, Beşiktaş’a karşı yüzde 50.7 oy oranına ulaşarak avantaj kurdu. Bordo-mavililerin birinci olduğu turnuvayı Beşiktaş ikinci olarak tamamlarken, Boca Juniors üçüncü, Kerala Blasters ise dördüncü oldu.

Bozhan Memiş
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.