DOLAR 34,0120
EURO 37,7280
ALTIN 2.733,97
BIST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Çok Bulutlu
İstanbul
28°C
Çok Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 30°C
Cum 30°C

En çok aldatan burçlar belli oldu!

12.11.2021
A+
A-

İnsan vücudundaki her organ yaşlılıktan nasibini alır. Görmeniz azalır, duymanız azalır, karaciğer az çalışır, böbrek az çalışır. Bu etkiden yüzünüz de nasibini almaktadır.

Bu açıdan düşündüğümüzde yüz yaşlanmasını 3 ana başlıkta toparlayabiliriz: Birincisi hacim kaybı, ikincisi deri sağlığının kaybı, üçüncüsü ise derinin taşıyıcı kolonlarının gevşemesi. Hacim kaybını ise 2 ana başlık altında düşünebiliriz: Yağ dokusu kaybı ve kemik dokusu kaybı.

Bu hacim kaybına bağlı olarak şakaklarda ve alında çökme, elmacık hatlarında çökme, gözaltı çukurlarının oluşması, keder çizgileri denilen nazolabial olukların oluşması, Çin bıyığı denilen ”Marionette” çizgilerinin oluşması ve son olarak çene kenarlarında ”Bulldog” görünümünün oluşması görülür. Hatta burun genişler ve ucu düşmeye başlar, dudaklar incelir ve göz küreleri içine çökmeye başlar.

Deride ise güneş hasarına bağlı lekelenmelerle birlikte azalan kolajen ve artan elastine bağlı olarak sabitlenmiş kırışıklıklar ortaya çıkar. Taşıyıcı kolonların gevşemesi ile de yüz sanki bölmelere ayrılmış gibi görünür ve genel hacim kaybının sonuçlarını daha da kötüleştirir. 

Geç başlanan estetik uygulamalarda başarı elde etmek mümkün mü

Estetik uygulamaların yaşlanma süreci üzerine etkileri

Estetik uygulamaları eksik ve eksileni yerine koymak ve fazlalıkları yok etmek şeklinde özetlenebilir. Eksiklikleri yerine koymaktan kasıt genetik olarak eksik olanları çene, dudak, jawline ya da nerede eksik varsa yerine koymaktır. Fazlalıkları yok etmek ise bazı durumlarda fazladan çalışan kası veya kas gruplarını, bazen de gereğinden fazla uzamış sarkmış dokuları yok etmek ya da aktivitesini kısıtlamak olarak özetlenebilir.

Bu işlemleri iki başlık altında detaylandırabiliriz: Birincisi yaşla beraber kaybedilen hacmi, dolgu uygulamaları ile yerine koymak; ikincisi ise yaşla beraber kaybedilen kollajeni mezoterapi uygulamaları ile yerine koymak.

Geç başlanan estetik uygulamalarda başarı elde etmek mümkün mü

Ameliyatlı estetik mi, ameliyatsız estetik mi?

Tıpta cerrahi müdahale mümkün olduğu kadar ötelenmeye çalışılır. Yaşlanma bir süreçtir ve tek bir yöntemle bütün problemlerden kurtulmanız mümkün değildir. O yüzden mümkün olduğunca ameliyatsız yöntemler tercih edilmelidir. Ancak ameliyat kaçınılmazsa ameliyatlı tedavi yöntemleri tercih edilebilir.

Örneğin, ufak bir burun ucu düşüklüğünüz varsa bunu 1 dakikada dolgu ile düzeltmek varken ameliyat olmak mantıksızdır. Ancak çok büyük, çok eğri veya nefes problemi olan bir burnunuz varsa da ameliyat tercih edebilirsiniz.

Dünya geneline bakıldığında 2000-2015 yılları arasında ameliyatsız estetik uygulamaları %1500 civarı artış gösterirken, ameliyatlı estetiklerde %50 civarında azalma vardır. 

Geç başlanan estetik uygulamalarda başarı elde etmek mümkün mü

Uygulamalarda komplikasyon oranları yüksek midir ve uygulamalar ne kadar güvenlidir?

İyi yetişmiş ellerde ve iyi ürünlerle komplikasyon oranı çok çok azdır veya komplikasyon olsa bile kalıcı hasar olma ihtimali çok çok azdır. Ama deneyimsiz eller veya kalitesiz malzeme ile maalesef ciddi sıkıntılar görme riskiniz çok fazladır.

Uygulama yaşı ihtiyaca göre belirlenmeli

Estetik uygulamalara başlamak için belirli bir yaş vermek mümkün değildir. Bu durum tamamen ihtiyaca göre değişkenlik gösterir. Örneğin, botulinum toksin (botox) uygulaması çok kuvvetli ve iz bırakma potansiyeli olan bir alın kası varsa 18 yaşında da yapılabilir veya 50 yaşına kadar ihtiyaç da olmayabilir. Ancak genel olarak botox uygulamasına 25-30 yaş arasında başlanması gerekir.

Geç başlanan estetik uygulamalarda başarı elde etmek mümkün mü

Zamanından geç başlanan estetik uygulamalarda başarı elde etmek mümkün mü?

Geç kalınan müdahalelerde maliyetler yükselirken başarı oranları düşer ve ek uygulamalar yapmak zorunda kalınır. Süreç uzar ancak yeteri kadar sabırlı olursanız belli bir başarı mutlaka görürsünüz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.