DOLAR 32,2589
EURO 34,8191
ALTIN 2.405,71
BIST 10.188,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

En acayip Kickstarter projeleri Her hafta Kickstarter ve Indiegogo’dan en ilginç projeleri bir araya getiriyoruz. İşte bu haftanın acayip…

18.04.2020
A+
A-

Pico, avuç içi kadar boylu boyunca karşın türlü türlü marifete sahip. Küçük bir saksı boyutunda olan Pico, tıpkı boyutu gibi küçük ölçekli bitkileri geliştirmek için kullanılıyor. Kickstarter üzerinden fonlanan kitle fonlaması projesinin detayları ise şu şekilde.

Pico ne işe yarıyor?

Bu zeki saksı, ilk olarak renkleri ve minimalist tasarımıyla ilgi çekiyor. Aşağı bir su haznesi bulunan Pico’nun, tepesinde ise, güneşsiz tarım için kullanılan bir büyüme ışığı yer alıyor. Güneş ışığını taklit eden bu ışıklar, bitkilerin güneş olmadan fotosentez yapabilmesini ve dinç bir şekilde büyümesini sağlıyor.

Xiaomi’nin öyle meçhul acayip zeki ürünleri

Xiaomi’nin öyle meçhul garip zeki ürünleri listesine beraber bakmaya ne dersiniz? Bu listede daha önce görmediğiniz ve aklınıza gelmeyecek ürünlerin akıllanmış halleri bulunuyor.

Pico, dünyanın en minik çoğalma ışığı modülünü bünyesinde bulunduruyor. Akıllı saksının aşağıda bulunan su haznesi ile bir kere doldurduktan daha sonra bütün 10 gün her tarafında bitkiyi otomatik olarak suluyor.

Yani fazla mu su verdim? Bugün çiçeklere su vermeyi unuttum mu? Bir hafta tatile gideceğim, çiçeklerime kim su verecek gibi dertleriniz de kalmıyor. Pico’nun tepesinde yer alan artış ışığı 35 cm dek uzayabiliyor. Böylece çiçeklerinizin boyu uzadığında da Pico kullanılabiliyor.

USB-C bağlantısı olan cihazı sıkıntı edebilir ya da USB üzerinden bilgisayara bağlayabilirsiniz. Pico hem masada saksı gibi durmanın yanına duvara asılma aparatı ve buzdolabına yapışmak için mıknatıs aparatına da sahip.

Renkli tasarımı ve istediğiniz yere asılabilmesiyle, Pico evinizi de renklendiriyor. Akıllı saksı 29 dolar fiyatına sahip. Proje hakkında daha pozitif detaya Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.