DOLAR 32,5964
EURO 34,7967
ALTIN 2.494,72
BIST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Emsal gizli zam cezası!

08.10.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Barış Şimşek’in haberine göre çeşitli oyun ve hilelerle vatandaşı aldatmaya çalışan sahtekarlar bu kez Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin denetimine takıldı.

Ünlü bir marka ketçap firmasının 390 gram ambalaj içerisinde 400 gram fiyat etiketi üzerinden ketçap sattığı Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Firmanın birim fiyatta zam yapmadığını iddia ettiği ancak her bir kutuda 10 gram çalarak gizli zam uyguladığı tespit edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FAHİŞ FİYATLARA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerin gıda sektöründe uyguladığı fahiş fiyatlara dikkat çekmesinin ardından gıda sektörüne yönelik denetimler sıklaştırılırken, hem Tarım Bakanlığı hem de Ticaret Bakanlığı vatandaşı aldatmaya yönelik hileleri bir bir ortaya çıkarıyor.

KETÇABIN TADI KAÇTI

Ünlü bir ketçap markası tarafından ambalajlarla oynanan oyun Ticaret Bakanlığı müfettişlerince ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemeler sonucunda firma tarafından sağlanan bilgiler ve belgeler kapsamında ürünün 400 gram olan gramajının 3 Nisan 2021 tarihi itibariyle 390 grama düşürüldüğü ancak 1 Nisan’da yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği değişikliğine aykırı olarak, 400 gram birim fiyat üzerinden 390 gramlık ambalaj içinde satılmaya devam edildiği belirlendi.

GİZLİ ZAM! BİRİM FİYAT AYNI, AMBALAJ FARKLI

Gramaj değişikliği yapılmasına rağmen iki ayrı fatura örneğinden tespitte bulunan bakanlık, 400 gramlık ürünlerin 390 gramlık ürünlerle birlikte aynı birim fiyat üzerinden satışa sunulduğu ve böylece ürüne gizli zam uygulandığını ortaya çıkardı.

Bakanlık söz konusu etiket ve ambalaj kullanımından kaynaklı ticari reklam ve uygulamaların tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.