Emre Şahin’in İmamlık Yolculuğu ve Yeni Müslümanlar
Emre Şahin’in imamlık yolculuğunu ve yeni Müslümanların deneyimlerini keşfedin. İnanç, topluluk ve değişim üzerine ilham verici bir bakış.
Emre Şahin’in İmamlık Yolculuğu
Berlin’de dünyaya gelen 33 yaşındaki Emre Şahin, 20 yaşında İstanbul’a giderek 5 yıl boyunca ilahiyat eğitimi aldı. Eğitimine Ürdün’de bir yıl daha devam ettikten sonra, Berlin’e geri döndü. Şahin, burada İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Medine Camisi’nde imam olarak ilk görevine başladı. Şu anda, Berlin’in sembol camilerinden biri olan Mevlana Camisi’nde 3,5 yıldır görev yapmaktadır.
İyi derecede Türkçe, Almanca ve Arapça bilen Emre Şahin, cuma hutbelerini üç dilde okuyarak geniş bir kitleye hitap etmektedir. Camide gençlere dersler vermekte ve bu dersleri Almanca olarak gerçekleştirmektedir. Şahin, evli ve iki çocuk babasıdır. Küçüklüğünden beri imam olmayı hayal eden Şahin, evde rahle koyarak imamları taklit ettiğini ifade etmektedir.
Şahin, babasının mühendis olmasını istediğini belirterek, “Ben Milli Görüş Teşkilatı içinde büyüdüm ve her zaman ümmet için bir şeyler yapmak istemişimdir. Ailem mühendis olmamı istemişti ama ben, eğer kendimi ve başkalarını kurtarabileceğim bir yol bulursam, bu benim için en büyük kazanç olacaktır.” şeklinde konuştu.
Gençlere Almanca Dersler
Mevlana Camisi’ne gelen gençlerin Almanca’yı Türkçeden daha iyi konuştuklarını vurgulayan Şahin, “Camiye gelen gençlere Almanca fıkıh, akaid ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriyorum. Eğitimlere katılan genç sayısı 130’u buldu.” dedi. Camide yalnızca Müslümanların değil, İslam’a ilgi duyan gayrimüslimlerin de geldiğini kaydeden Şahin, onlara camiyi gezdirip sorularını yanıtladığını belirtti.
Mevlana Camisi’nde görevine başladıktan sonra birçok kişinin İslamiyet’i kabul etmesine vesile olduğunu ifade eden Şahin, “Son 3,5 yıl içinde 90 kişi Müslüman oldu, elhamdülillah. Özellikle bu ramazanda 8 kardeşimiz İslam’ı kabul etti.” dedi.
İslam’a İlgi Duyanlar
Camiye Müslüman olmak için gelenlerin büyük çoğunluğunun İslam’ı araştırarak geldiğini anlatan Şahin, “Buraya gelenlerin yüzde 80’i, İslamiyet’i araştırarak geliyorlar. Bazıları 6 ay, bazıları ise 2 yıl boyunca bu araştırmayı sürdürüyor. ‘Tamam, ben hazırım artık.’ diyorlar.” şeklinde konuştu. Şahin, bazılarının medya üzerinden edindikleri yanlış algılar nedeniyle sorularının olduğunu, bu sorulara yanıt aldıkça İslamiyet’i kabul ettiklerini belirtti.
İhtida etmek isteyenlere bir öğretmenin öğrencisine yaklaşır gibi davrandığını dile getiren Şahin, “Ben, bu süreçte köprü görevi üstleniyorum. Yeni Müslüman olanlara, karşılaştıkları bazı Müslümanların davranışlarını İslam’dan ayırmalarını ve İslam’ı kendi kaynaklarından öğrenmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
Qalam Kursu ve Yeni Müslümanlar
Şahin, Müslüman olduktan sonra bu kişilerle ilgilenmeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Çünkü şeytan onlarla daha çok uğraşıyor ve ilgilenmediğimiz zaman eski hayatlarına dönebilirler. Bu nedenle teşkilatımızın kurmuş olduğu Qalam kursuna yönlendiriyoruz.” şeklinde konuştu. Camiye gelenlerin genellikle Almanlar olduğunu belirten Şahin, bazen Berlin’e gezi amacıyla gelen turistlerin de Müslüman olduğunu ifade etti.
Şahin, İslam’ı kabul ettiği kişilerle sosyal medyada fotoğraflar paylaştığını belirterek, “Onlara ‘Bu paylaşımda iki niyetim var. Birincisi, Müslüman kardeşlerimiz çok seviniyor. İkincisi, senin için bolca dua etsinler.’ diyorum.” dedi.
Müslüman Olmanın Getirdiği Huzur
Son dönemde Müslüman olan 53 yaşındaki bir kadının hikayesini paylaşan Şahin, kadının geçen yıl denemek için bir gün oruç tuttuğunu belirtti. Kadın, “Bir gün oruç tutmaya başladım, bu bütün ay sürdü. Ramazanın bitişine çok üzüldüm çünkü bir eksiklik hissettim.” diyerek İslam’a geçişinin sebebini anlattı. Bu yıl Ramazan’ı Müslüman olarak geçirmek istediğini ifade eden kadın, elhamdülillah İslamiyet’i kabul etti.
Şahin, kadının anlattıklarının derse katılanları duygulandırdığını ve gözyaşlarına hakim olamadıklarını belirtti. “Bizler, Müslüman doğduk ama onlar, bu yolu seçmek için uzun bir yol kat ettiler. Teslimiyetleri bambaşka.” diyen Şahin, başka bir kişinin Müslüman olduktan sonra camide gözyaşları içinde dua ettiğini, “Yıllar sonra beni yaratanın önünde şükretme nimetine erdim.” dediğini de aktardı.