DOLAR 32,2944
EURO 34,6289
ALTIN 2.412,06
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Empati’ye konuk olan Rıza Çalımbay: Yardım etmek insanlık görevidir

Ahmet Mümtaz Taylan’ın NTV ekranlarında yayınlanan Empati programına Rıza Çalımbay konuk oldu. Çalımbay, yardımseverlik konusunda konuştu.

12.01.2024
A+
A-

Ahmet Mümtaz Taylan‘ın, NTV ekranlarında yayınlanan “Empati” programına Rıza Çalımbay konuk oldu.

“KİMSE KÖYÜNÜ KOLAY KOLAY TERK ETMEZ”

Rıza Çalımbay, Ahmet Mümtaz Taylan’ın “İmkansızlık nedir, bazı şeylere o imkansızlıklar engel teşkil eder mi hayatta?” şeklindeki sorusuna “Yani bazen imkansızlıklar olabiliyor. Hayatınızı büyük ölçüde etkiliyor. Sivas’ta zor şartlarda yaşadım. İmkansızlıklardan dolayı babam buraya göç etti. Şu anda İstanbul’da en çok Sivaslı vardır. Sebebi imkansızlıklar. Kimse köyünü kolay kolay terk etmez. O zamanlar için söylüyorum, Sivas’tan çoğu insan imkansızlıktan dolayı göç ediyor” yanıtını verdi.

Yardımseverlik konusunda da konuşan Çalımbay, “Bende varsa onlarda da olmalı, ben çok yardım ederim. Varlıklı insanlar yani durumu iyi olan insanların durumu olmayanlara yardım etmesi gerekiyor. Yardım etmek insanlık görevidir. Yoklukta büyüdüğünüz için ne olduğunu çok iyi anlıyorsunuz. Yardım edeni unutmam mümkün değil” dedi.

“ATOM KARINCA BENİM ÇOCUKLUĞUMUN KAHRAMANI”

Lakabı “Atom karınca”yı sevdiğini belirten Rıza Çalımbay, “O benim için çok tatlı bir kahramandı, benim çocukluğumun kahramanı. Benim de oynadığım mevkide orta saha olduğu için her tarafa koşuyorum, her tarafa yardım ediyordum. Ben yardım da ediyordun, gerçekten çok koşuyordum en büyük şeyim oydu fizik olarak gayet mükemmeldim. Ondan sonra ben bir gün gazeteyi açtım, bir baktım karikatür var, üstünde karikatürün kafasına da benim resmimi koymuşlar. Atom karınca da televizyonda oynuyor o dönem. İşte ondan sonra öyle kaldı” ifadelerini kullandı.

NTV

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.