DOLAR 32,5826
EURO 34,8020
ALTIN 2.413,05
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Emir Can İğrek’ten konuşulacak Sezen Aksu açıklaması

01.10.2022
A+
A-

Genç şarkıcı Emir Can İğrek, şunları söyledi:

“Yeni nesil müzisyenler olarak görmezden gelindiğimiz birçok yer var. Bunu doğal buluyorum çünkü her zaman ‘yeni’ bir soru işaretidir. Geleneksel medya için de biz bir soru işaretiyiz.

Beni canlı yayına çıkardıklarında, ne diyeceğimden tam emin olamazlar belki. Çok sert, çok politik ve onlara uymayan bir şey söyleyebilirim çünkü ben internette bağımsız bir şekilde ünlü olmuş biriyim. Tanıdıkları bir menajer, bir yapımcının çıkardığı biri değilim ki…

“SEZEN AKSU, ZEYNEP BASTIK’A BENİM HAKKKIMDA MESAJ ATTI”

Türkiye tarihine geçecek şarkılar yazmak, Türkiye tarihinde bir figür olmak istiyorum. Burada şu ana kadar bir sevgi elde ettik, bir başarı elde ettik; bunun devam etmesini istiyorum.

Diyorlar ki; ‘Geleceğin erkek Sezen Aksu’su olabilir’. Bu beni çok gururlandırıyor, çok hoşuma gidiyor. Çünkü zaten şarkı yazmayı ve söz yazmayı çok seviyorum. Böyle yaş almak istiyorum.

Sezen Aksu’nun, benim hakkımda Zeynep Bastık’a mesaj attığını biliyorum. Zeynep’e, ‘Gelirken Emir Can’ı da getir’ demiş ama henüz gidemedim. Çok heyecan verici bir şey. Az önce de annem aradı Fulya Terim bir tanıdığımız aracılığıyla selam göndermiş bana. Çok sevindim.

Gençlerin bizi dinlemesine artık yavaş yavaş alışıyoruz ama bizim için önemli figürlerin, ilham aldığımız figürlerin ya da onların yakınlarının bizi dinlemesi çok heyecan verici.”

“SES ÇIKARMAMIZ GEREK”

Emir Can İğrek, iptal edilen konserlere yönelik olarak da şunları söyledi:

“Bu tarz ideolojik müdahaleler kim tarafından gelirse gelsin, hangi ideolojik konumlanış, hangi ideolojik yapı tarafından gelirse gelsin ses çıkarmamız gereken bir şey. Çünkü biz sahnede hayatı anlatıyoruz. Aynı şekilde bunu şuna da bağlamak lazım; sansüre ve Türkiye’de yaşayamayan sanatçılara…

Onlar bir hayat anlatıyor, sokakta bunlar var, sokakta bu söylediğimiz şarkıların hepsi var. Ama biz sahnede söylediğimizde, sokağı sahneye taşıdığımızda rahatsız oluyorsanız burada sizde bir sorun vardır, sizin haklılığınızda bir sorun vardır. Demek ki haklı değilsiniz, kapatıyorsunuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.