DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Emekliye zam ve bin lira ikramiye!

01.06.2020
A+
A-

Emekliler, bu sene böylece çok kazanım elde ediyor. Ocak’ta maaşları artırılan, promosyonları zamlanan emeklilerin kazanımları, Hesaplı İstikrar Kalkanı paketi zarfında atılan adımlarla da arttı.

Maaşı bin 500 liranın aşağı olan emeklilerin aylık kazancı bin 500 liraya çıkarılırken; Mayıs’ta verilecek Ramazan Bayramı ikramiyesi Nisan’da yatırıldı.

3 TEMMUZ ÖNEMLİ

Takvim Gazetesi’nin haberine kadar önümüzdeki ay da emekliler için çifte gelir imkanı olacak. SSK ve Tahvil- Kur emeklilerinin maaşına bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4’ü aşarsa, aşan kısım değin fark yansıtılacak.

Merkez Bankası’nın yaptığı beklenti anketindeki enflasyon tahminine kadar, emeklilerin zam oranı yüzde 4.41 olarak beklenirken; belirli oran 3 Temmuz’da belli olacak. Temmuz, zammın yanı sıra ikramiye ayı da olacak. Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos arasına eşit geliyor.

30 Temmuz Perşembe de arife günü…

Eğer takvimde bir değişim yapılmazsa, 1.000’er liralık ikramiye 27-30 Temmuz’da ödenebilecek.

BU TAKVİME DİKKAT!

1-6 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı.
3 TEMMUZ: Zam oranları kesin olacak.
17-27 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı ücret.
24-28 TEMMUZ: Tahvil-Kur emeklilerine zamlı maaş.
27-30 TEMMUZ: Kurban Bayramı ikramiyesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.